Antena Căutare

UE nu va vota aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, in februarie

Raportorul Parlamentului European, Carlos Coelho, a anuntat, vineri, ca ministrii europeni ai Justitiei si cei ai Afacerilor nu vor vota, in cadrul reuniunii din 24-25 februarie, aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, informeaza Novinite.com. Potrivit lui Coehlo, oficialii nu vor trebui sa isi exprime o pozitie privind progresele celor doua state pana la acea data.


Coehlo a mentionat, in cadrul unei declaratii pentru postul public bulgar de radio, ca le-a propus colegilor eurodeputati sa acorde Consiliului termen pana la 2 mai pentru a le prezenta toata documentatia privind Schengen.

Membrii grupului de evaluare Schengen (Sch-Eval) au adoptat, vineri, raportul tehnic privind Romania.

Cele doua rapoarte privind Bulgaria pe SIS/SIRENE si privind mobilitatea terestra nu au fost adoptate de expertii din grupul Sch-Eval, urmand sa fie facute reevaluari pe cele doua componente, a declarat secretarul de stat in MAI si sef al Departamentului Schengen, Marian Tutilescu, citat de Mediafax.

Jurnalistii de la Financial Times considera ca Romania si Bulgaria ar putea afirma ca sunt tratate ca membri de categoria a doua ai Uniunii Europene, dupa ce au aderat sub un regim de monitorizare. Acestia considera "eticheta" pusa celor doua tari ca fiind justificata, spund ca in Romania pana si vointa de reformare pare sa fi disparut.

sursa:Antena3


Egipt: "Amr Moussa nu exclude o eventuala candidatura la presedintie"... Egipt: Mubarak cedeaza, dar nu se preda!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x