Antena Căutare

Un condamnat american a fost considerat ''apt'' să fie executat ''a doua oară''. Cum s-a ajuns la o astfel de decizie?

Un condamnat care a supraviețuit unei execuții ratate este considerat ''apt'' să fie executat a doua oară, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a respins apelul înaintat de acest american. Romell Broom este un caz unic în istoria judiciară americană.

Un condamnat care a supraviețuit unei execuții ratate este considerat ''apt'' să fie executat a doua oară, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a respins apelul înaintat de acest american. Romell Broom este un caz unic în istoria judiciară americană.

La 15 septembrie 2009, acest bărbat declarat vinovat pentru violarea și uciderea unei adolescente în 1984 a fost supus unui calvar inuman, când responsabilii închisorii au încercat în zadar să-i insereze un cateter venos prin care să-i fie injectată substanța letală, potrivit Agerpres.

Timp de două ore, deținutul a fost înțepat în mod repetat în brațe și picioare, dar niciuna dintre venele sale nu a părut suficient de vizibilă sau puternică pentru a suporta perfuzia.

După ce condamnatul s-a plâns de durerile cauzate, execuția a a fost în cele din urmă întreruptă. Prin urmare, Romell Broom a ieșit viu din camera morții din închisoarea Lucasville din statul Ohio.

Timp de șapte ani, apărătorii săi au insistat că, în pofida rezultatului miraculos, calvarul mental și fizic pe care l-a suferit clientul lor ar trebui să-l exonereze de o altă încercare de execuție. Ei au invocat amendamentul 8 al Constituției Statelor Unite, care interzice "pedepsele crude sau neobișnuite", și principiul dublei incriminări, care spune că nimeni nu poate fi pedepsit penal a doua oară pentru aceleași fapte.

Henry Sireci este închis de 40 de ani sub amenințarea de a fi executat. Când a fost condamnat în primă instanță, încă exista Zidul Berlinului, iar căderea Saigonului (care punea capăt războiului din Vietnam) abia urma să se producă. Pe atunci, puțini oameni știau de existența calculatorului sau internetului și mai mult de jumătate dintre americanii care trăiesc astăzi nici nu se născuseră, a scris el.

Astăzi în vârstă de 60 de ani, și Romell Broom a petrecut mai mult de trei decenii în culoarul morții. Într-un mod extrem de paradoxal, a ''doua'' sa execuție promite, în condițiile actuale, să fie foarte controversată.

Statul Ohio și-a anunțat în urmă cu două luni intenția de a modifica protocolul execuției, incluzând trei substanțe, între care midazolam. Joia trecută, un condamnat la moarte din Alabama a prezentat convulsii timp de 13 minute în timpul execuției sale cu acest produs foarte criticat, deoarece este un simplu anxiolitic.

Băiețelul descurcăreț din "Singur acasă", în varianta feminină! La doar 11 ani, o fețită a pus pe fugă 4 hoți:... Imagini ale durerii! Târgul de Crăciun de la Berlin a fost redeschis! Locul unde 12 oameni au murit a devenit loc de pel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x