Antena Căutare

Un militar roman a murit in Afganistan, in urma unei explozii

Un roman in varsta de 28 de ani a murit, marti, in jurul orei 06.00, in provincia Zabul din Afganistan. Este vorba de caporalul Catalin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".

MAE confirma decesul militarului roman:
"Transmitem condoleante familiei"



"Ministerul Afacerilor Externe a primit cu regret si tristete vestea decesului caporalului Catalin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", cazut la datorie astazi, 10 mai, in Provincia Zabul, Afganistan.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiei indoliate si isi exprima adanca sa compasiune pentru aceasta grea pierdere








El a fost ranit in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat si transportat apoi de urgenta cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru ingrijiri medicale.

In ciuda eforturile depuse de medici, caporalul Marinescu a decedat. Militarul avea 28 de ani si nu era casatorit.

Militarul va fi avansat in grad

Caporalul Catalin-Ionel Marinescu va fi avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, dupa ce ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul respectiv, spunand ca a savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan.

De asemenea, ministrul Oprea a solicitat presedintelui Romaniei propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Catalin-Ionel Marinescu cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Un alt militar roman a murit joia trecuta in Afganistan

Incidentul de azi vine dupa ce, saptamana trecuta, un alt militar roman a cazut la datorie in conditii asemanatoare. Caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie 'Neagoe Basarab', a murit, joi, in Provincia Zabul din Afganistan.

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, conform procedurilor.

In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost ranit grav, fiind evacuat de urgenta la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale.

Sursa: antena3.ro

Foto: mapn.ro

Togo: Cel putin 36 de oameni s-au inecat dupa ce s-au rasturnat cu barcile... Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade in Spania. Cel putin 7 morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x