Antena Căutare

Unele regiuni din statul New York ar putea fi redeschise de weekendul viitor

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a declarat luni că mai multe regiuni ale statului, din afara oraşului New York, ar putea începe să îşi redeschidă economiile de weekendul viitor, după îndeplinirea criteriilor legate de spitalizări şi testarea noului coronavirus, transmite Reuters.

Cuomo a spus că regiunile Finger Lakes, Mohawk Valley şi South Tier din centrul şi vestul statului New York îndeplinesc cele şapte criterii stabilite pentru redeschidere, inclusiv o scădere timp de două săptămâni a deceselor în spitale şi existenţa unui număr suficient de persoane pentru a urmări contactele noilor persoane infectate.

El a mai spus că anumite activităţi de afaceri şi de agrement, inclusiv tenis, amenajări peisagistice şi cinematografe drive-in, pot fi deschise pe 15 mai, când expiră un ordin de rămânere la domiciliu.

Regiunile care se califică vor avea, de asemenea, dreptul să se redeschidă după această dată.

"Unele regiuni sunt gata să fie deschise astăzi", a spus Cuomo într-un briefing zilnic. "Trebuie doar să rezolve câteva aspecte legate de logistică, până la sfârşitul săptămânii."

Din cauza răspândirii rapide a virusului în New York, statul condus de Cuomo a fost de departe cel mai puternic lovit de pandemie, aici având loc mai mult de o treime din cele aproape 80.000 de decese din cauza noului coronavirus, potrivit Reuters.

Dar închiderea de aproape două luni a şcolilor şi a întreprinderilor neesenţiale a funcţionat, limitând infecţiile şi prevenind o prăbuşire a sistemului de spitale din oraş. Spitalizările au fost în scădere de aproape o lună, în timp ce cele 161 de victime raportate duminică au marcat cel mai mic număr zilnic de decese începând cu 26 martie.

În timp ce New York-ul a adoptat o abordare prudentă asupra relaxării restricţiilor, alte state - multe dintre ele din sud, centru şi vest – au decis să se redeschidă chiar în faţa creşterii infecţiilor.

Sursa : news.ro

Studiu: Aproximativ 136.000 de persoane din Anglia sunt infectate cu COVID-19... Twitter va adăuga etichete şi mesaje de avertizare la unele tweeturi cu informaţii controversate sau înşelătoare despre ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x