Antena Căutare

Ungaria va folosi un sfert din rezerva de gaz pentru a reduce impactul pretului de import

Ungaria a anuntat ca va folosi aproape un sfert din stocurile de 1,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale ale statului pentru a reduce impactul cresterii pretului de import asupra sistemului centralizat de incalzire si a furnizorilor de utilitati.

In urma acestei actiuni, rezervele statului se vor reduce de la 1,2 miliarde de metri cubi la 915 milioane de metri cubi in urmatorul an.

Astfel, Asociatia de Stocare a Hidrocarburilor din Ungaria va fi nevoita sa vanda gazele puse la dispozitie la un pret cu circa 30% mai mic decat actuala cotatie de import.

Din intreaga cantitate utilizata, 85 de milioane de metri cubi vor ajunge la furnizorii de utilitati, iar restul de 200 de milioane de metri cubi vor fi pusi la dispozitia companiilor de termoficare.

Coalitia de guvernare ungara a stabilit recent ca preturile la incalzire vor fi stabilite la nivel ministerial.

De asemenea, partidul de guvernamant Fidesz au declarat ca Ungaria este dispusa sa furnizeze companiilor de termoficare gaze mai ieftine pentru a evita prabusirea acestora din cauza plafonarii preturilor la agentul termic.

Sursa: Antena3

Carnagiu in Germania: 80 de masini, implicate intr-un accident in lant... Yemen: Violente intre manifestanti si politisti la Sanaa si Taez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x