Antena Căutare

UPDATE! Siria, amenintata de Turcia cu taierea curentului. Violentele continua!

Turcia ameninta Siria cu taierea alimentarii cu energie electrica, pe fondul cresterii presiunii internationale asupra Damascului in urma inabusirii in sange a demonstrantilor pro-democratie, informeaza CNN. Numai luni si marti, peste 70 de protestatari au fost ucisi de armata siriana, potrivit unui bilant furnizat de o organizatie neguvernamentala pentru apararea drepturilor omului, citat de AFP.

UPDATE 14.00: Un centru al serviciilor secrete siriene a fost atacat de militari dezertori, in apropiere de Damasc, au anuntat Comitetele locale de coordonare (LCC), care organizeaza manifestatiile pe teren impotriva regimului lui Bashar al-Assad, relateaza AFP.

"Armata libera a atacat cu rachete cartierul general al serviciilor de informatii aeriene, situat la intrarea in Damasc", au explicat LCC intr-un comunicat.

"Turcia alimenteaza Siria cu energie electrica in momentul de fata. Daca autoritatile de la Damasc se mentin pe acest curs, vom fi obligati sa reevaluam aceasta decizie", a declarat Taner Yildiz, ministrul turc al Energiei.

De asemenea, Turcia, o data un aliat apropiat al regimului Assad si un partener comercial puternic al statului vecin, a salutat decizia Ligii Arabe de a suspenda Siria din aceasta alianta.

Print saudit: Demisia lui Bashar al-Assad, "inevitabila"

Plecarea de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad pare "inevitabila" a declarat fostul ambasador al Arabiei Saudite in Statele Unite, printul Turki al-Faisal, informeaza AFP.

Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei a fost primul lider arab care l-a indemnat pe Bashar al-Assad sa "plece de la putere".

Opt luni de proteste si peste 3500 de morti

Reprimarea miscarii de contestare a regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad s-a soldat, in ultimele opt luni, cu aproximativ 3.500 de morti, potrivit ONU, in timp ce in tara se instaleaza haosul, iar criza se militarizeaza si ia o amploare internationala.

Dupa ce numai luni si marti, peste 70 de manifestanti pro-democratie au fost ucisi in confruntarile cu armata siriana, secretarul general al ONU Ban Ki-moon i-a cerut presedintelui sirian sa "inceteze sa isi omoare poporul".

Risc terorist: Rachete sol-aer, pentru JO de la Londra!... Italia: Un roman, acuzat de evaziune fiscala de peste 5,5 milioane euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x