VIDEO! China continua un ambitios program de cercetare a spatiului cosmic

Fara sa faca prea multa valva, China continua, pe cont propriu, un ambitios program de cercetare a spatiului cosmic. La Beijing s-a anuntat ca, peste cateva zile, va fi lansata o nava cu trei astronauti chinezi la bord, care va face jonctiunea cu un laborator spatial aflat, deja, pe orbita.

Anul trecut, China a plasat pe orbita un modul spatial botezat, poetic, "Palatul Celest", adica "Tiangong" in limba chineza. Mai târziu, o capsula fara pilot, ghidata de pe Pamânt, a efectuat, cu succes, jonctiunea si apoi desprinderea de modului orbital. O nava de acelasi tip va fi lansata, probabil, saptamana viitoare, dar, de aceasta data, va duce in spatiu trei astronauti.

Capsula purtata de o uriasa racheta din seria "Marsul cel Lung" a fost, deja, adusa pe platforma de lansare, la cosmodromul din nord-vestul Chinei. Dar, dupa obiceiul locului, autoritatile pastreaza, deocamdata discretia asupra numelui celor trei astronauti. S-a dezvaluit, totusi, ca printre ei s-ar putea afla o femeie, ceea ce ar insemna o premiera pentru programul spatial chinez.

Potrivit oficialitatilor, astronautii vor efectua manual manevrele de jonctiune cu "Palatul Celest", iar apoi doi dintre ei vor trece in modulul-laborator. Cel de-al treilea va ramâne la bordul capsulei, ca o masura de precautie. Daca misiunea va reusi, chinezii vor dovedi ca au ajuns, singuri, aproape de nivelul Statiei Spatiale Internationale, la care au colaborat americanii, rusii si europenii.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri