Antena Căutare

VIDEO! China continua un ambitios program de cercetare a spatiului cosmic

Fara sa faca prea multa valva, China continua, pe cont propriu, un ambitios program de cercetare a spatiului cosmic. La Beijing s-a anuntat ca, peste cateva zile, va fi lansata o nava cu trei astronauti chinezi la bord, care va face jonctiunea cu un laborator spatial aflat, deja, pe orbita.

Anul trecut, China a plasat pe orbita un modul spatial botezat, poetic, "Palatul Celest", adica "Tiangong" in limba chineza. Mai târziu, o capsula fara pilot, ghidata de pe Pamânt, a efectuat, cu succes, jonctiunea si apoi desprinderea de modului orbital. O nava de acelasi tip va fi lansata, probabil, saptamana viitoare, dar, de aceasta data, va duce in spatiu trei astronauti.

Capsula purtata de o uriasa racheta din seria "Marsul cel Lung" a fost, deja, adusa pe platforma de lansare, la cosmodromul din nord-vestul Chinei. Dar, dupa obiceiul locului, autoritatile pastreaza, deocamdata discretia asupra numelui celor trei astronauti. S-a dezvaluit, totusi, ca printre ei s-ar putea afla o femeie, ceea ce ar insemna o premiera pentru programul spatial chinez.

Potrivit oficialitatilor, astronautii vor efectua manual manevrele de jonctiune cu "Palatul Celest", iar apoi doi dintre ei vor trece in modulul-laborator. Cel de-al treilea va ramâne la bordul capsulei, ca o masura de precautie. Daca misiunea va reusi, chinezii vor dovedi ca au ajuns, singuri, aproape de nivelul Statiei Spatiale Internationale, la care au colaborat americanii, rusii si europenii.

UPDATE! Alegeri parlamentare in Franta: socialistii si dreapta, la egalitate... Memorialul Holocaustului din Ierusalim, vandalizat cu graffiti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x