Antena Căutare

VIDEO! Iranul are dovada: Imagini cu drona SUA doborata

Televiziunea iraniana a prezentat, joi, primele imagini cu drona americana prabusita saptamana trecuta in apropierea granitei cu Afganistanul, relateaza BBC.

Imaginile infatiseaza doi oficiali militari iranieni care inspecteaza avionul fara pilot de tip RQ-170, cunoscut sub numele Sentinel, care, aparent, nu ar fi suferit avarii semnificative.

Oficialii americani au luat la cunostinta pierderea acestui avion in Iran, sustinand insa ca a fost grav avariat.

RQ-170 Sentinel este un avion fara pilot de recunoastere foarte recent, a carui existenta, dezvaluita in 2009 de presa de specialitate, nu a fost recunoscuta decat in 2010 de US Air Force.

Este prima pierdere de acest gen suferita de SUA, care si-au exprimat deja ingrijorarea referitor la faptul ca tehnologia supersofisticata de pe Sentinel ar putea servi intereselor militare iranine

"Nu avem nici un motiv sa credem ca avionul din inregistrare este fals", a declarat joi dupa-amiaza un oficial american. "Nu putem confirma afirmatiile cu certitudine, din moment ce nu avem acces la el, dar le-ar fi foarte greu sa falsifice o asemenea imagine", a adaugat oficialul.

Potrivit presei din Iran, aflat, joi, la Ambasada Elvetiei la Teheran, ministrul iranian de Externe ar fi "protestat cu putere fata de invazia unui avion care a patruns in spatiul aerian iranian".

Washingtonul nu are relatii diplomatice cu Iranul insa comunica cu acesta prin intermediul ambasadei Elvetiei la Teheran.

In timp ce NATO a anuntat ca a "pierdut controlul" asupra dronei, presa iraniana citeaza oficiali militari locali, conform carora Sentinel ar fi fost doborat de fortele aeriene de la Teheran.

Sursa: Antena3

Croatia a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeana... VIDEO! Italia: "Razboi" pentru o linie ferata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x