Antena Căutare

VIDEO! Italienii au atacat cu oua un oficiu de colectare a impozitelor din Napoli

Italienii suporta cu greu masurile riguroase adoptate de guvern pentru echilibrarea bugetului. Grevele si protestele, uneori violente, fac si mai multe greutati cetatenilor si turistilor, fara sa rezolve mare lucru, deoarece guvernul este hotarat sa-si continue politica.

O manifestatie neautorizata de protest a degenerat in violente, in fata unui oficiu de colectare a impozitelor din Napoli. Cateva sute de oameni - studenti, someri, sindicalisti si militanti ai extremei stangi - i-au atacat cu pietre, oua, sticle si artificii pe functionari.

Acestia s-au baricadat in cladire si au chemat politia in ajutor. Scutierii au reusit, pana la urma, sa disperseze multimea. Zece persoane au fost usor ranite. Incidentul arata ca tot mai multi italieni au ajuns la disperare dupa masurile de austeritate si reformele dure menite sa reduca deficitul bugetar.

La sediul central, din Roma, al aceleiasi agentii de colectare a impozitelor a fost trimis, prin posta, un pachet cu exploziv. Din fericire, coletul era inofensiv, deoarece nu avea detonator. Si tot la Roma, localnicii si turistii deja numerosi in acest sezon s-au confruntat cu o forma neviolenta, dar suparatoare, de protest: o greva de 24 de ore in transportul public.

Oamenii s-au resemnat, constienti ca, atata timp cat economia nu va iesi din impas, vor mai avea de-a face cu destule asemenea proteste.



Foto:boston.com

Venezuela: Anchetat pentru mesaje codificate care indeamna la asasinarea unui frate al presedintelui Hugo Chavez... Franta: O romanca condamnata la 8 luni de inchisoare pentru furtul a 21 de parfumuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x