Antena Căutare

Vizită istorică a Pepei Francisc în Grecia. Suveranul Pontif, mesaj de solidaritate către migranți: "Este o călătorie marcată de tristețe!"

Papa Francisc a sosit sâmbătă dimineața, pentru câteva ore, pe insula greacă Lesbos, poarte de intrare a migranților în Europa, pentru a reafirma un mesaj de primire și de solidaritate, transmite AFP.

Vizită istorică a Pepei Francisc în Grecia. Suveranul Pontif, mesaj de solidaritate către migranți: "Este o călătorie marcată de tristețe!"
| Hepta

Papa Francisc a sosit sâmbătă dimineața, pentru câteva ore, pe insula greacă Lesbos, poarte de intrare a migranților în Europa, pentru a reafirma un mesaj de primire și de solidaritate, transmite AFP, citată de Agerpres.

Avionul Suveranului Pontif a aterizat la ora locală 10.04 (07.04 GMT), cu 14 minute înainte de ora programată, pe aeroportul Mytilene (Grecia), unde a fost așteptat de premierul grec Alexis Tsipras. 'Este o călătorie puțin diferită de celelalte. O călătorie marcată de tristețe (...) Ne vom întâlni cu ce mai gravă criză umanitară de la cel De-al Doilea Război Mondial', a declarat Papa în cursul zborului spre insula elenă.

Papa Francisc va efectua sâmbătă o ''călătorie umanitară'' în insula grecească Lesbos, a anunțat Vaticanul, comunicând programul vizitei cu caracter simbolic în care Suveranul Pontif își va exprima solidaritatea cu toți migranții. Deplasarea va avea și ''caracter ecumenic'', având loc împreună cu Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și cu Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Întregii Grecii.

Japonia, lovită de mai multe seisme puternice: Cel puțin 19 morți! Un bebeluș viu este scos de sub dărâmături. Clipul fa... Amintiri dureroase! Prințul William și Kate Middleton au refăcut una dintre celebrele fotografii ale Prințesei Diana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x