Antena Căutare

Vreme extrema: Inundatii ucigase in Rusia, furtuni puternice in Europa

Dezastru in Rusia, unde circa 200 de oameni au pierit in inundatiile produse in sudul tarii. Viitura a fost provocata de ploile torentiale, si a ravasit mai multe localitati. Ramasi fara nimic, mii de sinistratii acuza autoritatile ca nu au dat niciun avertisment de inundatie, iar ei s-au trezit neputinciosi in calea puhoaielor. Furtunile au lovit in acest weekend si in centrul Europei, dar si in Marea Britanie.


Bilantul victimelor ploilor torentiale, viiturilor puternice si inundatiilor din regiunea rusa Krasnodar (sud-vest) a ajuns duminica la 200 de morti, salvatorii continuand sa gaseasca noi victime in aceasta zona a piemontului Caucazului de la malul Marii Negre. Noua cadavre au fost gasite duminica dimineata in oraselul Krimsk din districtul cu acelasi nume, zona cea mai afectata de inundatiile inregistrate in noaptea de vineri spre sambata. Potrivit ultimului bilant, citat de Interfax, in aceasta zona au fost gasite 139 de cadavre. Doua cadavre au fost gasite in portul Novorossiisk, cel mai important de pe coasta rusa a Marii Negre, iar alte noua in statiunea balneara Ghelendjik.

Numeroase victime nu au putut sa fie identificate, a declarat, pentru AFP, un purtator de cuvant al fortei speciale de interventie in caz de catastrofe naturale.

Districtul Krimsk, situat la 200 de kilometri nord-vest de statiunea balneara Soci, unde se afla resedinta de vara a presedintelui rus, a fost afectat de inundatii, nivelul apei atingand in noaptea de vineri spre sambata cativa metri, a anuntat politia. Potrivit autoritatilor locale, peste 12.000 de locuitori si aproxiamtiv 4.000 de locuinte au fost afectate de acest dezastru.

Presedintele rus Vladimir Putin a efectuat sambata o vizita in zona sinistrata, in contextul in care nemultumirea crestea la fata locului, potrivit unor marturii si mesaje postate pe Internet, unde se multiplica acuzatiile de neglijenta la adresa autoritatilor.

Taurii au facut primele victime la cursa traditionala din Pamplona... Cei mai multi infractori din Norvegia sunt romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x