Antena Căutare

Vulcanul Fuego din Guatemala nu se calmează! 26 de explozii au avut loc în weekendul trecut!

Vulcanul Fuego, situat la 50 de kilometri vest de Ciudad de Guatemala, a înregistrat duminică 26 de explozii iar precipitaţiile abundente care au căzut în zonă au produs scurgeri de noroi pe versanţii săi.

Vulcanul Fuego din Guatemala nu se calmează! 26 de explozii au avut loc în weekendul trecut!
Vulcanul Fuego | travelmarketreport.com

Vulcanul Fuego, situat la 50 de kilometri vest de Ciudad de Guatemala, a înregistrat duminică 26 de explozii iar precipitaţiile abundente care au căzut în zonă au produs scurgeri de noroi pe versanţii săi, potrivit unei surse oficiale citate de EFE.

Institutul Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie şi Hidrologie (Insivumeh) a raportat că exploziile produse au fost de intensitate medie.

Coloana de cenuşă a atins o înălţime de 4.300 de metri deasupra nivelului mării şi s-a deplasat cu o viteză de 10 kilometri pe oră, spre vest şi sud-vest de conul vulcanic.

Potrivit Insivumeh, ploile puternice care au căzut în zona vulcanului au transformat în noroi cenuşa vulcanică generând aluviuni care s-au scurs pe versanţii Las Lajas şi Honda.

La 3 iunie vulcanul Fuego, situat între departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Escuintla, a înregistrat o erupţie puternică soldată cu 169 de morţi.

În total peste 1,7 milioane de persoane au fost afectate de acesta catastrofă naturală.

Comandantul forțelor speciale din Guadalajara a fost asasinat, alături de alți 3 polițiști, într-o ambuscadă!... „Wind sind mehr”! Mesajul concertului împotriva rasismului a fost auzit de peste 10.000 de persoane la Chemnitz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x