Antena Căutare

Wikileaks: Norvegia nu era pregatita pentru un atac terorist, desi fusese avertizaza

Norvegia nu era pregatita sa faca fata unui atac terorist, cu toate ca fusese avertizata. Asa reiese din mai multe cablograme aparute pe site-ul Wikileaks. Un document din 2009 arata ca serviciile secrete norvegiene "nu pot tine pasul" in ceea ce priveste amenintarea unor retele teroriste, din cauza ca Norvegia nu se simte amenintata.



Rezultatul nu a fost cel asteptat, serviciile secrete norvegiene refuzand sa participe impreuna cu Marea Britanie la operatiunile de supraveghere a unor suspecti, descoperiti de spionii americani.

Continentul european a fost tinta mai multor atentate sangeroase in ultimii ani, printre victime numarandu-se si romani. Pe 7 iulie 2005, la Londra, mai multi atentatori sinucigasi au detonat bombe in trei garnituri de metrou si un autobuz. Peste 50 de persoane, printre care si o romanca, si-au pierdut viata atunci. Alte peste 900 s-au numarat printre raniti.

Cel mai grav dintre atentatele teroriste s-a petrecut insa in martie 2004. Peste 200 de persoane au murit si alte 1.400 au fost ranite atunci, in urma unei explozii extrem de puternice intr-o gara din Madrid. Cincisprezece romani au decedat in urma acestei tragedii.

Citeste si Antena3

Foto: uprootedpalestinians.blogspot.com

Analiza BBC: Atentatul din Oslo, un nou 11 septembrie?... Japonia din nou in alerta: Cutremur de 6,5 pe Richter in Miyagi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x