În articolul de mai jos vei descoperi câteva sugestii de divertisment acvatic pe care să le experimentezi vara aceasta.
Află ce sporturi poți practica în mijlocul naturii în timpul pandemiei!
- Stand up paddling
În România, există suficiente opțiuni pentru a-ți cultiva această pasiune, înrudită cu surfingul. Lacurile sunt numeroase și îți oferă priveliști extraordinare. Poți încerca stand up paddling în mai multe locații - Lacul Herăstrău, Lacul Snagov, Lacul Cernica, Delta Neajlovului, Lacul Comana, Lacul Beliș din Munții Apuseni, Lacul Tarnița, Lacul Vidraru sau Lacul Izvorul Muntelui sunt doar câteva dintre acestea.
De asemenea, litoralul românesc este o altă variantă potrivită, însă începătorii pot întâlni dificultăți, dacă marea este agitată. Pe Boarders.ro găsești plăci pentru stand up paddling, dar și accesorii pentru alte sporturi cu placa.
- Caiac-canoe
Sporturile nautice care intră în această categorie se practică în ambarcațiuni ușoare, cu tipuri diferite de vâsle. Diferențele între caiac și canoe sunt minime, însă trebuie să le cunoști foarte bine, înainte de a te lansa pe apă. De exemplu, poziția în care trebuie să vâslești, forma bărcii și a vâslelor sunt distincte.
Poți alege să te deplasezi singur sau împreună cu alte persoane în aceeași ambarcațiune. Pe teritoriul țării, ai o multitudine de locuri în care se organizează astfel de excursii: pe Dunăre, în Delta Dunării, pe litoral sau chiar în București, pe lacurile de dimensiuni mai mari, cum sunt Herăstrău, Floreasca sau Colentina.
- Water ski
Pentru a practica acest sport acvatic de suprafață, ai nevoie de o condiție fizică bună și de o doză de curaj. Cea mai mare provocare este să-ți păstrezi echilibrul, iar pentru acest lucru trebuie să ai suficientă forță în membrele inferioare, dar și în brațe. Păstrarea direcției de deplasare și a unei poziții corecte îți vor aduce stabilitate pentru un timp îndelungat, astfel încât să te bucuri de plimbarea inedită pe apă.
- Rafting
Vâslirea pe ape repezi se poate practica în România pe mai multe râuri montane, cum ar fi Buzău, Jiu, Bistrița, Nera sau Criș. Deplasarea se face în două sau mai multe persoane, într-o barcă pneumatică, iar participanții au nevoie de vestă și cască, pentru a evita accidentările. Chiar dacă este un sport mai riscant, senzațiile și peisajele merită efortul depus.
- Snorkeling
Spre deosebire de scuba diving, acesta presupune înotul sub apă, dar foarte aproape de suprafață. Ai nevoie de un tub, pentru a respira, și de ochelari speciali, precum și de un costum care să te ajute să te deplasezi mai rapid. Ca să te bucuri cu adevărat de plăcerile acestui sport trebuie să alegi o locație cu apă curată, în care să poți observa universul subacvatic. În România, litoralul este destinația cea mai populară pentru snorkeling.
Beneficiile acestor activități sunt multiple, mai ales că, pe lângă practicarea sporturilor în sine, vei fi nevoit să exersezi și înotul, una dintre cele mai dinamice forme de mișcare. Printre acestea se numără îmbunătățirea sistemului cardio-vascular, reducerea anxietății și a nivelului de stres.
Sursa foto: shutterstock.com
Program tv Antena 1, astăzi, marți 4 august 2020. Nu rata premiera emisiunii „Rămân cu tine”, prezentată de Liviu Vârciu... Kylie Minogue a lansat videoclipul piesei „Say Something”...