Antena Căutare

3 kilograme. Atât cântăreşte o pălărie de paie care, vă vine să credeţi sau nu, se şi poate purta. O găsim chiar la noi, în România

V-aţi imaginat vreodată cum arată cea mai mare pălărie, atenţie, din ţară?! Cânăreşte aproape trei kilograme, este împletită din peste 500 de metri de paie şi aproape 2.000 de metri de aţă.

V-aţi imaginat vreodată cum arată cea mai mare pălărie, atenţie, din ţară?! Cânăreşte aproape trei kilograme, este împletită din peste 500 de metri de paie şi aproape 2.000 de metri de aţă.

Probabil sunteţi curioşi şi unde se găseşte această creaţie aparte. Ei bine, într-o casă ţărănească din Harghita, de altfel în unicul muzeu al pălăriilor de paie din Europa.

În Crişeni, oamenii împleteau pălării încă de acum 170 de ani. Pentru ca tradiţia să meargă mai departe şi pălăriile să poată fi admirate de orice curios, în urmă cu 13 ani s-a deschis un muzeu într-o casă ţărănească. Pas cu pas, au fost aduse aici pălării din toate colţurile ţării.

Înainte de a face împletitura, paiele trebuie curăţate, sortate, după aceea udate şi acum vă arăt cum se face o împletitură, cum se începe împletitura. Iau două fire de paie în mâna stângă, două în mâna dreaptă.

În interiorul casei se află o mini-fabrică de confecţionare a pălăriilor.

La muzeul pălăriilor de paie, unic în Europa, turiştii pot găsi orice. Zeci de modele de pălării, cercei, inele sau decoraţiuni, însă vedeta este alta.

Proverbul spune că cine are anumite probleme de rezolvat, poate veni aici la Crişeni, pentru că sub o pălărie se rezolvă orice.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Ce se întâmplă dacă torni cola peste ghivecele cu plante! Sigur vei vedea imediat rezultatul!... O antrenoare de fitness nu mai poate ieși pe stradă fără să dea...autografe! Toți înnebunesc atunci când o văd!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x