Antena Căutare

A fost creata bacteria care secreta combustibil biodisel!

Reprezentantii companiei americane Joule Unlimited au anuntat crearea unui microorganism care poate produce, prin fotosinteza, combustibil.



Programele privind dezvoltarea unei tehnologii de producere a unui biocombustibil, care sa utilizeze in procesul de fabricatie procese nedaunatoare mediului inconjurator, se deruleaza de mai mult timp, principala noutate adusa de descoperirea celor de la Joule Unlimited fiind reprezentata de faptul ca este eliminat agentul intermediar, porumb sau alge, folosit de precedentele incercari in domeniu.

Prin eliminarea acestui agent scad costurile de productie, fiind eliminate procesele de cultivare a algelor sau porumbului, de recoltare si de prelucrare a deseurilor rezultate in urma industrializarii.

Conform cercetatorilor, cu ajutorul noii tehnologii se pot produce anual aproximativ 56.000 de litri per hectar, procesul fiind de patru ori mai eficient decat cel care foloseste algele, de exemplu.

Compania americana sustine ca poate produce combustibil la pretul de 0,18 dolari/litru fata de pretul actual al combustibilului biodisel, de la 0,27 la 0,66 dolari/litru, in functie de materia prima din care este obtinut.

Planurile producatorul prevad construirea unor laboratoare in zone in care sunt cultivate plante care elimina cantitati mari de bioxid de carbon, care sa "alimenteze" bacteriile in producerea combustibilului.

Site-ul companiei descrie inventia ca fiind cea care va aduce "independenta energetica", chiar daca specialistii in domeniu isi manifesta scepticismul, asteptand demonstratia sustenabilitatii procesului la scara industriala.

Citeste si Jurnalul

Foto: Joule Unlimited

Un batran a facut infarct de la pastile de potenta!... Medicii rusi afirma ca pot repara o inima bolnava fara efectuarea unui transplant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x