Antena Căutare

Sistemul Solar ar putea avea iarăși nouă planete! Gigantul descoperit este de zece ori mai mare decât Pământul

Sistemul solar ar putea avea nouă planete. Cercetătării cred că la margine sistemului este ascuns un corp ceresc. Oamenii de ştiinţă au aflat foarte multe despre el, deşi nu l-au văzut încă.

Sistemul solar ar putea avea din nou nouă planete. După ce au decis că Pluto nu merită acest titlu, cercetătorii spun că au găsit dovezi că la marginea sistemului solar s-ar afla un corp ceresc de zece ori mai mare decât Pământul.

Noua planetă a fost botezată Nouă. Caracteristicile sale sunt însă mult mai interesante decât numele. De exemplu i-ar lua între zece şi douăzeci de mii de ani să înconjoare soarele o dată. Ar fi însă o mică problemă. Niciun telescop n-a detectat-o până acum. Calculatoarele i-au confirmat însă prezenţa.

Singura explicaţie care poate fi oferită pentru un asemenea comportament ciudat la marginea sistemului nostru solar e că există o planetă gigantă. Una a cărei masă e de 10 ori mai mare decât a Pământului.

Corpul gigant a fost detectat după ce cei doi savanţi americani au observat cum 13 alte corpuri cereşti din Centura Kuiper , situată în apropierea planetei Pluto, se mişcă împreună de parcă ar fi legate de gravitatea unui obiect uriaş.

După ce au fost efectuate diverse simulări pe computere pentru a vedea ce anume are un asemenea efect asupra corpurilor respective, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că doar o planetă mare ar putea fi răspunzătoare pentru acest fenomen

Dacă existenţa noului astru se confirmă, atunci numărul planetelor din sistemul solar va ajunge din nou la nouă.

USS Oklahoma le-a fost SICRIU celor 429 de persoane de la bord! După 75 de ani de la tragedia de la Pearl Harbor, şapte ... Află ce-ți rezervă astrele astăzi! Berbeci, nu-i spuneți persoanei iubite cuvinte pe care le veți regreta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x