Antena Căutare

Această iluzie optică ascunde un test de inteligență! Reușești să îți dai seama în ce pahar e mai multă apă?

Iluzia optică din imagine ascunde și un mic test de inteligență, care îi ajută pe privitori să găsească răspunsul puzzle-ului.

4 pahare de apa cu diverse obiecte in interior Galerie
Această iluzie optică ascunde un test de inteligență! Reușești să îți dai seama în ce pahar e mai multă apă? | Bankingadda

De cele mai multe ori, iluziile optice reușesc să păcălească rapid privitorii, însă cu puțină atenție, creierul uman are capacitatea de a se adapta și a vedea dincolo de aparențe.

De data aceasta însă, iluzia optică prezentată ascunde și un mic test de inteligență, care îi ajută pe privitori să găsească răspunsul puzzle-ului.

Iluzia optică din imagine ascunde un test de inteligență! Reușești să îți dai seama în ce pahar e mai multă apă?

Conceptul este unul cât se poate de simplu: ne sunt prezentate 4 pahare care conțin apă, iar fiecare dintre acestea au în interior câte un obiect diferit.

În primul pahar cu apă se poate observa o minge albă, în cel de-al doilea o ascuțitoare, în cel de-al treilea un stilou, iar în ultimul pahar se află o agrafă de birou.

Întrebarea care vine la pachet cu acest test este: care pahar conține mai multă apă? Nu vă grăbiți, încercați să mergeți pe firul cel mai logic al problemei!

La o primă vedere, ochiul ar fi tentat să aleagă recipientul unde apa este la un nivel mai înalt, bineînțeles, însă în acest lucru constă tot schepsisul. Paharele par să aibă nivelul de apă egal.

Deși ochiul tinde să înșele privitorul, doar o gândire logică și practică poate ajuta la rezolvarea problemei și la găsirea soluției corecte. V-ați dat deja seama care este răspunsul?

Creatorii acestui puzzle au explicat că răspunsul corect este paharul cu numărul 4. Iată și explicația!

Deși la prima vedere acel pahar pare că are aceeași cantitate de apă cu restul de recipiente, în realitate el este cel mai plin. Motivul?

Dacă punem orice obiect în apă, greutatea acestuia influențează nivelul lichidului, care se va ridica. Astfel, cu cât obiectul este mai ușor, cu atât nivelul de apă nu a fost influențat atât de țare să se ridice.

Agrafa de birou este cel mai ușor din punctul de vedere al greutății dintre toate celelalte obiecte, astfel că nu a avut un impact atât de mare la ridicarea nivelului apei din pahar. Așadar, răspunsul logic este paharul cu numărul 4.

În toate celelalte pahare, obiectele adăugate sunt mai grele și au ridicat nivelul apei, chiar dacă în recipiente se afla o cantitate mai mică de lichid.

Are 92 de ani, dar nimeni nu o crede pentru că arată mult mai tânără. Internauții vor să afle care e secretul femeii cu ... Trucul care te ajută să scapi de durerile de cap în doar câteva secunde. Lidia Fecioru: "Ne ajută foarte mult"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x