Antena Căutare

Acum 88 de ani, comedia se făcea fără vorbe. Stan și Bran, prima producție în calitate de cuplu, primii "fiori" ai iubirii eterne

Îi știm, i-am văzut mereu alb-negru, unii dintre noi la televizor, alții pe celebrele casete video ale anilor '90. Pe românește, Stan și Bran, unul dintre cele mai apreciate cupluri de comici ai tuturor timpurilor, expuneau lumii prima lor producție, în această calitate, azi, pe 3 decembrie. Acum 88 de ani!

Îi știm, i-am văzut mereu alb-negru, unii dintre noi la televizor, unii pe celebrele casete video ale anilor '90, alții, acum, pe YouTube. Pe românește, Stan și Bran, unul dintre cele mai apreciate cupluri de comici ai tuturor timpurilor, expuneau lumii prima lor producție, în această calitate, azi, pe 3 decembrie. Acum 88 de ani! Cu ce ne-au cucerit? Poate cu trăsăturile comice ale feței, poate cu grimasele și cu diferența vizibilă de gabarit, pe care au pus mare accent de-a lungul a peste 100 de pelicule pe care le-au jucat împreună. Dar să se oprim la prima, cea de pe 3 decembrie 1927. Un film mut, fără vorbe și fără replici haioase. Doar cu mișcări, cu expresii ale feței date de mama natură parcă special pentru comedie.: "Putting pants on Phillip"!

Stan și Bran, în una dintre scenele primului lor film în calitate de cuplu de comici

Stan și Bran, sau Laurel și Hardy (pe numele lor de cunoștință mondială) au luat primul contact pe platourile de filmare cu șase ani mai devreme, în 1921, atunci când au jucat, separat, în filmul "Câinele norocos". Nu s-a legat mare lucru. N-a fost "dragoste la prima vedere".

Dragostea dintre Stan și Bran, abia la "a doua vedere"

Fiecare încercase să cunoască succesul, separat,. Stan avea cam 90 de filme la activ, dar apropierea de Charlie Chaplin a făcut din el un "imitator". Bran avea și mai multe, vreo 250 de pelicule, dar cu toate astea visul îi era altul: să devină cântăreț.

Grimase, fețe hazlii, genialitate!

"Putting Pants on Phillip" (n.r. - Să-i punem pantaloni lui Phillip) a fost un succes! Povestea era simplă: Stan, un tânar scoțian, își vizitează unchiul, pe Bran, tocmai în îndepărtata Americă. Ajuns în "țara tuturor posibilităților", Stan nu vrea sub nicio formă să renunțe la portul său tradițional, celebra fustă scoțiană, iar asta naște numeroase situații amuzante.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Filmul din 3 decembrie '27 avea să dea startul unei colaborări "eterne", până în anii '50. Atât filmele mute, cât și cele cu sonor, le-au adus celor doi faima în întreaga lume, iar calitatea comediei nu putea fi pusă la îndoială de nimeni.

120 de kg (ăla grasu', cu aere de șef) + 120:2 kg (ăla firav și nătărău) = GENIALITATE

Grasul Bran, cu 120 de kilograme la cântar și 1,85 înălțime, stă și acum lângă firavul său prieten, Stan. Îi găsești pe YouTube, mai rar la televizor în ultimii ani. Cel puțin la noi, la români.

Când bătrânețile și-au făcut apariția, cei doi au continuat să-și zâmbească. Cu o viață plină de filme, de relații, de căsnicii eșuate și reluate, Stan rămâne fără el. Bran moare în august 1957. La opt ani distanță, în '65, Stan se duce și el să întregească echipa. Lasă, înainte de drumul veșnic, o vorbă de duh: "Dacă văd pe careva trist la moartea mea, jur că că nu mai vorbesc cu el în viața mea!"

Avea doar 16 ani când a explodat bomba nucleară la Nagasaki! După 70 de ani, corpul lui este o hartă a tragediei!... Cinci caracteristici de lider mondial! Mark Zuckerberg poartă același tricou mai multe zile la rând, a devenit tată și ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x