Antena Căutare

Alertă printre părinți! A apărut noua variantă a „Balenei Albastre”. Acesta e jocul care „omoară” oameni pe internet!

Momo e noua Balenă Albastră a internetului, adică o prostie creată ca să sperie din nou oamenii și să-i mai facă pe unii copii să profite de părinți naivi.

Acum vreun an de zile, internetul o lua razna din cauza Balenei Albastre, o nebunie care a vrut și a reușit să pară serioasă, doar pentru că lumea crede că tot ce zboară se mănâncă, sau că tot ce e pe internet e dracul în persoană. Oamenii s-au alarmat la auzul veștii că un necunoscut le-ar putea trimite provocări sinucigașe pe WhatsApp, iar ei ar fi constrânși să le și ducă la bun sfârșit.

Noile „sinucideri” au avut loc în Columbia, unde ai mai multe șanse să mori împușcat de dubioși în șlapi, care se plimbă pe scutere, decât să te abordeze un personaj fictiv pe WhatsApp. Conform știrilor locale, un băiat de 16 ani și o fată de 12, frați, s-ar fi sinucis în urma acestui joc. Înainte să se sinucidă, băiatul i-ar fi pasat fetei jocul, iar aceasta s-ar fi sinucis și ea, două zile mai târziu.

Nu există nicio informație concretă că cei doi ar fi luat parte la vreun astfel de joc pe internet, totul pornește de la „credem”, „suspectăm” și se termină, probabil, așa cum s-a întâmplat și cu Balena Albastră.

Articolul continuă după reclamă

Dacă, într-adevăr, cei doi decedați există și n-au fost inventați cu totul, sunt șanse foarte mici ca aceștia să fi jucat noua Balenă Albastră; mai trist e că nu vom afla asta niciodată, pentru că a fost de-ajuns ca știrea să fie preluată de toată presa, pe nemestecate, iar o continuare nu va apărea. Bulgărele e suficient de mare acum încât să o fi luat-o la vale, iar de aici, isteria și prostie altora vor alimenta panica.

Totuși, ce este Momo?

Momo e exact ceea ce a fost Balena Albastră acum un an de zile, doar că încă n-a ajuns la același nivel de notorietate. Pe scurt, trebuie să duci la bun sfârșit tot felul de provocări care implică să-ți faci rău singur, iar la final, ca să „câștigi”, va trebui să te sinucizi.

Sună cunoscut, nu? Poate pentru că ai mai citit asta și anul trecut, iar acum îți dai seama mai bine de absurdul poveștii. Acum mai ai de-a face și cu o figură a jocului, o păpușă disformică, opera unui japonez cu gusturi alese. Ar fi suficient să vezi imaginea aia pe WhatsApp și să eviți o conversație cu oricine ar fi acolo, însă unii chiar fac provocări și se sinucid, zică-se.

În România, anul trecut, aveam campanii de conștientizare cu privire la Balena Albastră. Era o vreme când Gabriela și Carmen se înțelegeau, însă simțind miros de sânge, Gabi a întors armele între timp. Și-ar găsi și acum o parteneră de discuții, probabil, dar ar fi indicat să nu ajungem iarăși în punctul ăla. Și dacă ajungem, să fii sigur că duamna va veni cu sfaturi prețioase despre cum să te ferești de Momo.

Cum putem evita o nouă isterie în masă?

Ca să n-o lungesc prea mult, nu putem. Deși trist, e normal ca, ocazional, în spațiul public să apară astfel de subiecte care să sperie lumea în mod nefondat. Mai știi cum era cu sfârșitul lumii prezis de mayași? Îți amintești de toate știrile despre Planeta Nibiru, care ne va distruge? Lucruri nefondate, dar care aruncate periodic, prind la public.

Dacă adaugi în ecuație faptul că e un fenomen negativ, care are ca țintă copii, care se desfășoară pe internet și care poate duce la moartea unora, ai găsit rețeta succesului. Cam asta e Momo acum, o chestie care sperie oamenii care-și iau știrile de bune, mai ales pe cele despre întâmplări virale de pe internet.

Dacă să evităm o isterie în masă nu putem, încearcă măcar să nu te isterizezi pe tine însuți. Dacă ai un copil, poate că ai deja temeri legate de Momo, dar astea nu se rezolvă prin panică-în-cerc, ci prin discuții cât mai deschise cu cel mic. Am mai scris și anul trecut câte ceva despre ce-ar trebui să faci ca să ai o relație bună cu copilul în epoca internetului.

Cel mai bun ajutor îți va fi, întotdeauna, comunicarea cât mai deschisă cu copilul, ca să n-ai surprize de tipul Momo sau Balena Albastră. Nu trebuie să-l supraveghezi la tot pasul, dar trebuie să-l faci să știe că poate avea încredere în tine dacă vine la tine cu vreo problemă de genul „omul ăsta dubios mă întreabă de vorbă pe internet”.

În caz contrar, vei fi unul dintre părinții păcăliți de copii că „Balena Albastră” e în telefonul lor, că nu știau ăia mici cum să-i facă pe părinți să le cumpere telefoane noi.

Maria Ghiorghiu, nouă profeție despre CUTREMUR! Unde i s-a aratăt Apocalipsa... Cum afli dacă cineva ți-a făcut vrăji, farmece sau blesteme! Ce trebuie să faci ca să scapi de ele...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x