Astfel de scene nu se intampla doar in filmele de actiune sau in teatrele de razboi din Afganistan. La marginea Bucurestiului, intr-o fabrica parasita, mai multi impatimiti ai armelor isi pregatesc arsenalul.
O scurta privire si remarci imediat pistoale Glock, Beretta sau Colt, celebrul Kalasnikov sau M16. De la distanþa par reale si periculoase. Dar combatantii nu sunt militari. Sunt practicanti de airsoft. Armele lor folosesc ca munitie bile de plastic de 6 mm sau 8 mm. Si, nu sunt chiar inofensive.
De la distanta pare ceva periculos. De aproape este un joc serios. Atata timp cat va rezumati la arme care trag cu bile de plastic la 120 de metri pe secunda, ramane doar un joc. Prin urmare, inainte de a trece la acþiune se face un scurt instructaj.
Pericolele sunt mici in timpul jocului. Problema apare insa cand astfel de arme sunt folosite in alt fel. Se gasesc peste tot. Si nu nu sunt toate scumpe. Pretul unei arme de airsoft pleaca de la 150 de lei, in cazul pistoalelor si poate ajunge si la 1000 de euro in cazul armelor automate. In magazine. Mai ieftin gasesti chiar la taraba.
Din punct de vedere legal replicile de airsoft sunt considerate "jucarii" si trebuie indeplinite doar cateva conditii minore pentru a cumpara una. De la regula, si pana la fapte, e insa cale lunga. In Cehia, in urma cu cateva saptamani, presedintele tarii a fost atacat tocmai cu o arma de airsoft. In Romania, folosirea armelor de acest fel in spatiile publice nu este pedepsita in niciun fel.
Dragostea pentru animale, dusa la extrem: Un american a decis sa stea intr-o cusca pentru a incuraja adoptia animalelor ... Forrest Gump din Romania a alergat peste 155 de kilometri in mai putin de 24 de ore...