Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Arnold Schwarzenegger s-ar fi ”ajutat” de steroizii produși la Cluj-Napoca, ”Naposim”. ”La 52 de ani avea două bypass-uri!”

Conform medicului Alexandru Butoi, de la Agenția Națională Anti-Doping, faimosul Arnold Schwarzenegger s-ar fi, ”ajutat”, în ale sale tinereți, de ”Naposim”, un sterodi anabolizant, produs la Fabrica de Medicamente ”Terapia” din Cluj-Napoca. ”E adevărat, nu a cedat și a murit ca alții, la 40 de ani, dar, la 52, avea două bypass-uri coronariene

Arnold a câștigat primul titlu de ”Mister Olympia” din carieră în 1970, după ce l-a învins pe Sergio Oliva

Medicul Alexandru Butoi, de la Agenția Națională Anti-Doping, a detonat, la începutul săptâmânii, o mini - bombiță, după ca declarat că, în tinerețe, faimosul Arnold Schwarzenneger s-ar fi ”ajutat” de un steroid anabolizant, ”Naposim”, produs la Fabrica de Medicamente ”Terapia” din Cluj-Napoca.

”Oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani, avea două bypass-uri coronariene. Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii, pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin creaţi pentru sport”, a povestit medicul Alexandru Butoi, specializat în antidoping, citat de Agerpres.

Arnold Schwarzenegger spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit <<Naposim>>, un medicament făcut de <<Terapia Cluj>>. La noi se făcea, la <<Terapia Cluj>>, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure <<Naposim>> şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică <<Naposim>>, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial”.

"Naposim" este o marcă comercială sub care Fabrica de Medicamente ”Terapia” din Cluj-Napoca a produs unul dintre cei ai cunoscuți steroizi anabolizanți de pe piață, atât pentru medicină, cât și pentru sport: metandienona. Apărut cu peste 50 de ani în urmă, metandrostenolonul a reprezentat un progres pentru medicină, cu efecte virilizante de 100 - 250 de ori mai mici decât ale testosteronului.

Arnold Schwarzenegger (73 de ani), este unul dintre simbolurile culturismului mondial. Originar din Austria, dar stabilit în Statele Unite, Arnold a fost, pe rând, ”Mr. Europa”, ”Mr. Universe” și ”Mister Olympia”. A evoluat în producții de excepție, precum ”Conan Barbarul”, ”Terminatorul” ori ”Total Recall” și a devenit, apoi, cel de-al 38-lea guvernator al Statului California.

Recomandari