Arnold Schwarzenegger s-ar fi ”ajutat” de steroizii produși la Cluj-Napoca, ”Naposim”. ”La 52 de ani avea două bypass-uri!”

Conform medicului Alexandru Butoi, de la Agenția Națională Anti-Doping, faimosul Arnold Schwarzenegger s-ar fi, ”ajutat”, în ale sale tinereți, de ”Naposim”, un sterodi anabolizant, produs la Fabrica de Medicamente ”Terapia” din Cluj-Napoca. ”E adevărat, nu a cedat și a murit ca alții, la 40 de ani, dar, la 52, avea două bypass-uri coronariene

Arnold a câștigat primul titlu de ”Mister Olympia” din carieră în 1970, după ce l-a învins pe Sergio Oliva

Medicul Alexandru Butoi, de la Agenția Națională Anti-Doping, a detonat, la începutul săptâmânii, o mini - bombiță, după ca declarat că, în tinerețe, faimosul Arnold Schwarzenneger s-ar fi ”ajutat” de un steroid anabolizant, ”Naposim”, produs la Fabrica de Medicamente ”Terapia” din Cluj-Napoca.

”Oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani, avea două bypass-uri coronariene. Lumea nu ştie treaba asta. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani ca alţii, pentru că la vremea lui foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin creaţi pentru sport”, a povestit medicul Alexandru Butoi, specializat în antidoping, citat de Agerpres.

Arnold Schwarzenegger spunea că în Austria, în perioada în care a devenit un sportiv foarte bun, a folosit <<Naposim>>, un medicament făcut de <<Terapia Cluj>>. La noi se făcea, la <<Terapia Cluj>>, pentru tratarea unor afecţiuni, iar Austria, fiind aproape de România, procura mai uşor medicamentele astea. Şi povestea el că după ce a plecat în America i-a fost şi mai greu să procure <<Naposim>> şi îl costa şi mai mult. În momentul acesta nu se mai fabrică <<Naposim>>, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial”.

"Naposim" este o marcă comercială sub care Fabrica de Medicamente ”Terapia” din Cluj-Napoca a produs unul dintre cei ai cunoscuți steroizi anabolizanți de pe piață, atât pentru medicină, cât și pentru sport: metandienona. Apărut cu peste 50 de ani în urmă, metandrostenolonul a reprezentat un progres pentru medicină, cu efecte virilizante de 100 - 250 de ori mai mici decât ale testosteronului.

Arnold Schwarzenegger (73 de ani), este unul dintre simbolurile culturismului mondial. Originar din Austria, dar stabilit în Statele Unite, Arnold a fost, pe rând, ”Mr. Europa”, ”Mr. Universe” și ”Mister Olympia”. A evoluat în producții de excepție, precum ”Conan Barbarul”, ”Terminatorul” ori ”Total Recall” și a devenit, apoi, cel de-al 38-lea guvernator al Statului California.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri