Antena Căutare

Asteroid de trei metri in diametru, descoperit in apropierea Terrei

Astronomii de la observatorul american Mount Lemmon au descoperit un asteroid cu un diametru de aproximativ 3 metri, care a trecut astazi pe langa Pamant. Asteroidul, desemnat 2010 WA, a fost detectat aseara, conform bazei de date a corpurilor mici din Sistemul Solar a NASA.



Potrivit noilor date, asteroidul urma sa treaca la 33.000 km de Pamant, chiar mai aproape de orbitele geostationare. "Cu toate acestea, punctul de convergenta va fi de aproximativ 45 de grade latitudine nordica - departe de zona satelitilor geostationari care planeaza in regiunea Ecuatorului", a declarat Leonid Elenin de la Institutul de matematica aplicata din Moscova Keldas.

Acesta sustine ca asteroidul cu diametrul de trei metri apartine familiei Apollo - un grup de asteroizi care traverseaza orbita Pamantului. Chiar daca intra in atmosfera Terrei, el nu va genera nicio amenintare, deoarece asteroizii de aceasta dimensiune se distrug complet in atmosfera.

Vizita asteroidului precede o "invazie a oaspetilor spatiali" - fluxul de meteoriti Leonid.

Aceasta ploaie de stele poate fi vazuta pe cer la mijlocul lunii noiembrie a fiecarui an, cand Pamantul trece printr-un flux de particule de praf ce se deplaseaza de-a lungul orbitei cometei Tempel-Tuttle. In momentul de varf, pe in cer pot fi vazute pana la 100 de stele cazatoare pe ora.


Numele "Leonid" are la origine faptul ca punctul de pe cer din care se observa caderea meteoritilor se afla in constelatia Leului.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Hepta

Thailanda: Sute de fetusi morti, descoperiti intr-un templu... Conducerea muzeului Luvru apeleaza la mila francezilor pentru a cumpara un tablou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x