Antena Căutare

Au crezut că e cea mai mare descoperire din toate timpurile! S-au uitat mai atent și au aflat secretul Pământului!

Al doilea satelit ar fi fost descoperit în 2016 și a fost numit 2016 H03. Observațiile recente mai detaliate au confirmat că obiectul este doar un asteroid.

Al doilea satelit ar fi fost descoperit în 2016 și a fost numit 2016 H03. Observațiile recente mai detaliate au confirmat că obiectul este doar un asteroid.

Traiectoria lui 2016 H03 este impresionantă. El orbitează în jurul Soarelui și, de asemenea, în jurul sistemului Pământ-Lună. Așadar, este suficient de aproape pentru a crede că e satelit pentru Pământ și un pic prea departe pentru a fi studiat îndeaproape. Pentru a înțelege 2016 H03, profesorul asistent Vishnu Reddy și echipa sa de la Universitatea din Arizona au decis să efectueze unele observații mai detaliate.

Cifrele de Vinerea Neagră care te fac să te împrumuți doar să cumperi și tu ceva!

Echipa nu a fost capabilă să stabilească dimensiunea, care nu este cu siguranță mai mare de 100 de metri, dar a putut să-și dea seama că se rotește pe axa sa de două ori într-o oră și reflectă lumina la fel ca asteroizii. 2016 HO3 este unul dintre cei cinci cvasisateliți ai Pământului și este cel cu cea mai stabilă orbită. Aceste obiecte seamănă cu sateliții, dar orbita lor nu este stabilă și s-ar putea schimba semnificativ în timp.

Vodafone lanseaza bomba! Aduce cel mai tare iPhone in Romania la un pret incredibil!

Mulți cvasisateliți descoperiți nu mai există câțiva ani, dar 2016 HO3 ar putea fi acolo de sute de ani. Cvasisateliții Pământului provin din colecția de corpuri catalogate drept NEO (Near-Earth Object – obiecte apropiate de Pământ).

Află ce descoperire senzațională marchează lumea științei!

Au făcut aceeași fotografie în același loc timp de 27 de ani. Ultima te va face să plângi!... Soția sa este cea mai bună terapie a lui. A renunțat la job și stă alături de el 10 ore, în fiecare zi. După ce medicii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x