Antena Căutare

Au riscat să declanșeze un blestem egiptean CUMPLIT, vechi de 2.000 de ani! Ce au descoperit i-a înghețat! - FOTO

O echipă de arheologi a deschis un sarcofag negru din piatră, vechi de 2.000 de ani, în orașul egiptean Alexandria, în ciuda existenței unor avertismente că acesta ar putea fi blestemat.

O echipă de arheologi a deschis un sarcofag negru din piatră, vechi de 2.000 de ani, în orașul egiptean Alexandria, în ciuda existenței unor avertismente că acesta ar putea fi blestemat.

Arheologii au descoperit rămășițele a trei oameni în sarcofag, acestea fiind scăldate în apă de canalizare.

Au riscat să declanșeze un blestem egiptean CUMPLIT, vechi de 2.000 de ani! Ce au descoperit i-a înghețat! - FOTO

Acest sarcofag din granit negru a fost cel mai mare care a fost găsit în Alexandria. Acesta a fost găsit în această lună, iar multe persoane s-au îngrijorat că ar putea fi blestemat.

Când mormântul faraonului Tutankhamon a fost deschis, în anul 1922, mai multe persoane implicate în descoperire au murit ulterior, acest lucru declanșând zvonuri că ar fi existat un blestem.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichități din Egipt, a insistat că nu există niciun blestem asociat cu cea mai recent descoperire.

„Sarcofagul a fost deschis, dar nu am fost loviți de niciun blestem. L-am deschis și, mulțumim lui Dumnezeu, lumea nu a căzut în întuneric. Am fost primul care s-a apropiat și mi-am băgat tot capul în sarcofag. Și iată-mă aici. Sunt bine”, a spus Mostafa Waziri.

Au riscat să declanșeze un blestem egiptean CUMPLIT, vechi de 2.000 de ani! Ce au descoperit i-a înghețat! - FOTO

Waziri a mai spus că niciuna dintre mumii nu a făcut parte din familia regală ptolemeică sau romană. El a precizat și că nu au fost găsite în sarcofag măști din argint sau aur, statui, inscripții sau amulete.

Shaban Abd Monem, un specialist în mumii la Ministerul Antichităților, a spus: „O examinare inițială sugerează că aceștia au fost trei ofițeri de armată. Unul dintre cranii prezintă urma unei răni cauzate de o săgeată”.

Potrivit ministerului, mumiile și sarcofagul vor fi duse la Muzeul Național de Restaurare din Alexandria, unde vor fi stabilite cauza și momentul decesului celor trei persoane.

Doctorul Ayman Ashmawy, șeful sectorului de antichități egiptene antice, a spus că sarcofagul – construit din granit și acoperit cu mortar – a fost găsit la cinci metri în pământ. Mormântul are 2,7 metri în lungime, 1,5 metri în lățime și 1,8 metri în înălțime.

Au riscat să declanșeze un blestem egiptean CUMPLIT, vechi de 2.000 de ani! Ce au descoperit i-a înghețat! - FOTO

Unii au suspectat că acest mormânt mare ar fi aparținut lui Alexandru cel Mare, care a fondat Alexandria în anul 331 Înainte de Hristos, iar orașul încă îi poartă numele.

Însă, ministrul pentru antichități din Egipt a respins această ipoteză ca rămășițele lui Alexandru cel Mare să fie identificate în sarcofagul de 30 de tone.

„Am găsit osemintele a trei persoane, în ceea ce pare a fi o înmormântare de familie … Din păcate, mumiile din sarcofag nu erau în cea mai bună condiție. Au rămas doar oase”, a spus Waziri.

El a adăugat că unele dintre rămpșițe s-au dezintegrat, deoarece apă de canalizare a pătruns în sarcofag de la o clădire din apropiere, printr-o mică crăpătură de pe o parte a acestuia.

Locul în care se află osemintele lui Alexandru cel Mare, care a murit în 323 Înainte de Hristos, în Babilon, rămâne un mister.

Uimitor și TRAGIC! A trăit singur în jungă timp de 22 de ani, după ce toți cei dragi i-au fost MĂCELĂRIȚI. Cum a supravi... Minunea de la Castelul Peleș. Aspiratorul montat în 1901, funcționează și astăzi. ”Trage perfect, ca-n prima zi, acum 11...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x