- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Goldberg, profesor la UW-Madison School of Veterinary Medicine, a observat creatura abia la trei zile de la intoarcerea sa in Statele Unite. Atunci, el a inlaturat insecta folosind o penseta, o oglinda si o lanterna. Dupa ce a trimis insecta la laborator, specialistii au constatat ca nu exista nicio potrivire intre ADN-ul capusei gasite de el si ADN-ul altor creaturi similare cunoscute. „Fie este o specie de capusa care este cunoscuta, dar caruia nu i s-a secventat niciodata genomul, fie este una noua”, a explicat Goldberg.
Pentru a descoperi exact ce fel de capusa este, a apelat la Richard Wrangham, profesor de antropologie biologica de la Harvard. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca aceste creaturi fac parte din genul Amblyomma si sunt purtatoare de boli, nasul fiind locul lor favorit. Printre "gazdele" lor se numara si cimpanzeii.
Noua descoperire l-a ajutat pe Goldberg sa formeze o noua teorie referitoare la modul ciudat in care se transmit bolile intre cimpanzei si oameni.
Turism homeless: Turul zonelor frecventate de persoanele fara adapost din Seattle... Un bilet la loterie, oferit drept bacsis de catre un client, i-a adus unei chelnerite 17 mii de dolari...