Antena Căutare

Avea doar 16 ani când a explodat bomba nucleară la Nagasaki! După 70 de ani, corpul lui este o hartă a tragediei!

După 70 de ani de la explozia nucleară de la Hiroshima și Nagasaki, un bărbat din Japonia a prins curaj să vorbească despre rănile sale. Corpul său este o adevărată hartă a tragediei.

Avea doar 16 ani când a explodat bomba nucleară la Nagasaki! După 70 de ani, corpul lui este o hartă a tragediei! Galerie
Bărbatul are o poveste emoționantă

După 70 de ani de la explozia nucleară de la Hiroshima și Nagasaki, un bărbat din Japonia a prins curaj să vorbească despre rănile sale. Corpul său este o adevărată hartă a tragediei.

Japonia este o țară cunoscută mai ales pentru inovație și tehnologie avansată. Totuși, trecutul a fost marcat și de evenimente dramatice, ce au îngenunchiat națiunea.

În urmă cu 70 de ani, Statele Unite au lansat o bombă asupra orajului Nagasaki, distrugându-l din temelii. Atunci, aproximativ 70.000 de oameni și-au pierdut viața.

Sumiteru resimte și astăzi durerea în urma tragicului incident

Unii au reușit totuși să supraviețuiască. Este și cazul lui Sumiteru Taniguchi. Avea doar 16 ani atunci când „fat man”, bomba de cinci tone de plutoniu, a explodat la Nagasaki.

S-a intamplat pe 9 august: "Grasunul", o bomba atomica de 4.600 kg, explodeaza deasupra orasului Nagasaki

Corpul i-a fost grav rănit și, deși au trecut 70 de ani de atunci, urmele încă au rămas. Trupul parcă i-a rămas fără viață, căci bărbatul nu poate să își întindă brațele, fiindcă pielea este, de fapt, o mare cicatrice.

Corpul japonezului păstrează semnele războiului, chiar și după 70 de ani

Trupul său este mai degrabă o mărturie a tragediei de la Nagasaki. Și nu este singurul japonez aflat în această situație. Acum, bărbatul este liderul unui grup de supraviețuitori din tragicul eveniment și spune că se consideră norocos că a scăpat cu viață.

Aici a început Revoluția din Decembrie 1989. Crucișătorul unde a fost decisă soarta lui Ceaușescu și a României.”I-am zi... Acum 88 de ani, comedia se făcea fără vorbe. Stan și Bran, prima producție în calitate de cuplu, primii "fiori"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x