Antena Căutare

Bărbatul care donează viață! Sângele său special a salvat peste două milioane de nou-născuți!

James Harrison e un australian celebru, acum în vârstă de 74 de ani! Donează sânge de la vârsta de 18 ani! A făcut-o de mai bine de o mie de ori, până acum.

Bărbatul care donează viață! Sângele său special a salvat peste două milioane de nou-născuți! Galerie
James Harrison | odditycentral.com

James Harrison e un australian celebru, acum în vârstă de 74 de ani! Donează sânge de la vârsta de 18 ani! A făcut-o de mai bine de o mie de ori, până acum.

Sângele său conţine un anticorp care vindecă boala Rhesus în rândul copiilor, salvând în 56 deani vieţile a peste două milioane de nou-născuţi. Harrison donează sânge cu fiecare ocazie şi, chiar şi atunci când merge în vacanţă, se opreşte la centrele de donatori.

Abia după ce a început să doneze sânge, a fost descoperit în plasma sa anticorpul extrem de rar, ce poate vindeca boala Rhesus, boală provocată de incompatibilitatea de factor Rhesus dintre mamă și făt. În Australia, mureau anual mii de copii diagnosticaţi cu această boală, alţii rămânând cu afecţiuni cerebrale permanente.

Mai multe detalii despre această minune medicală, pe totb.ro

VIDEO! Patrupede cu fiţe: Câini şi pisici care refuză să fie pupaţi... Cea mai mare pisică din lume cântăreşte aproape 10 kilograme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x