Bill Gates, cu banii jos! Vrea să ajute pe toată lumea. În ce va investi două miliarde de dolari

Bill Gates, locul 3 cel mai bogat om din lume cu 127,7 miliarde de dolari, donează două miliarde de dolari din averea sa pentru a ajuta mai multă lume. Ce scop are Bill Gates.

Miliardarul Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari pentru a ajuta populația lumii

Getty

Fondatorul Microsoft Bill Gates vrea să investească două miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice.

Investiția are ca scop dezvoltarea unor inovații pentru a preveni un dezastru climatic, a afirmat Bill Gates în declaraţiile publicate luni în cotidianul de afaceri Handelsblatt. Lucru care nu va fi deloc ușor, potrivit spuselor sale.

De asemenea, Bill Gates a cerut o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Citește și: Schimbări în clasamentul miliardarilor! Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om de pe planetă

Miliardarul a estimat că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare, în scopul analizei schimbărilor climatice.

Bill Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme, în noua sa carte, “Cum să eviţi un dezastru climatic”.

El susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile, potrivit digi24.

Top 5 miliardari ai lumii care și-au dublat averile în timpul pandemiei

acă pentru mulţi, criza medicală este dublată de una financiară, cei mai bogaţi oameni ai lumii au devenit în această perioadă şi mai bogaţi. O dovedește clasamentul realizat de o cunoscută revistă financiară care arată cum au crescut averile miliardarilor, în acest an.

Citește și: „Oamenii vor înțelege”. Bill Gates, despre microciparea populației prin vaccinul Covid-19! Reacția neașteptată a miliardarului

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume

Potrivit Observator, cel mai bogat om din lume rămâne detaşat Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Are o avere estimată la 205 miliarde de dolari, dupa ce acţiunile platformei au crescut cu peste 30%. În doar trei luni, a strâns aproape 50 de miliarde. În pandemie, oamenii au stat mai mult acasă şi cum frica de virus i-a ţinut departe de magazine, au plasat mai multe comenzi online, cel mai des pe Amazon. Din acelaşi motiv, fosta soţie a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie a lumii.

Cu aproape 80 de miliarde mai "sărac" decât Bezos este Bill Gates. Însă fondatorul Microsoft a obţinut doar 12% din câştiguri din compania pe care a înfiinţat-o. Restul încasărilor au venit din acţiunile în care a investit.

Citește și: Planul lui Elon Musk pentru primii muncitori trimiși pe Marte. Ce vor fi obligați oamenii să facă după ce vor ajunge în spațiu

Pe locul trei, a urcat din nou Mark Zuckerberg cu o avere de 112 miliarde de dolari. Locul i-a fost furat săptămâna aceasta de Elon Musk doar pentru o zi. Asta după ce averea fondatorului Space X a ajuns la 115 miliarde de dolari. A pierdut rapid cinci miliarde de dolari, după ce acţiunile Tesla au scăzut.

Pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii, se află Bernard Arnault. Magnatul deţine o companie sub a cărei umbrelă se află braduri de lux precum Louis Vuitton, Christian Dior şi magazinele de bijuterii Tiffany.

Ultimele știri