Antena Căutare

Bitcoin, celebra monedă virtuală, va consuma în curând mai multă energie electrică decât o țară!

Bitcoin este o moneda privata care a aparut in 2009. Are multe facilitati, caci se transmite direct intre oameni, fara intermediari care sa impuna costuri de tranzacţionare. Bitcoin este intr-o piata libera, necontrolata de niciun stat, pretul ei fiind dictat de cerere si oferta

Bitcoin este o moneda privata care a aparut in 2009. Are multe facilitati, caci se transmite direct intre oameni, fara intermediari care sa impuna costuri de tranzacţionare. Bitcoin este intr-o piata libera, necontrolata de niciun stat, pretul ei fiind dictat de cerere si oferta.

Bitcoin, una din primele implementări a conceputului numit "criptomonedă", funcţionează în virtutea unei baze de date distribuite, fiecare tranzacţie fiind validată prin intermediul nodurilor conectate fără nevoia unui supraveghetor cum este o bancă centrală, scrie Mediafax.

Mai mult, fiecare participant are posibilitatea de a crea noi monede Bitcoin pentru folosirea în interes personal, fiind astfel recompensat pentru participarea la validarea altor tranzacţii în moneda virtuală.

Reţeta folosită are însă un dezavantaj major, producerea şi intermedierea tranzacţiilor în monedă Bitcoin presupune un consum foarte mare de electricitate, rezultat din procesarea algoritmilor criptografici pe care este bazată această monedă, potrivit Mediafax.

Dacă la începuturi, problema consumului de energie era una mai degrabă teoretică, pe măsură ce tot mai multe organizaţii mari şi mici s-au alăturat efortului pentru generarea cât mai multor monede virtuale, consumul de energie a urcat la valori astronomice. În scenariul cel mai pesimist, prevăzut de un cercetător pe nume Sebastiaan Deetman, sistemele de calcul folosite pentru procesarea tranzacţiilor Bitcoin ar putea ajunge până în anul 2020 la un consum de electricitate depăşind 14 GW, echivalent unei ţări europene moderne, cum este Danemarca.

Galerie foto de colecţie! Rămâi fără cuvinte! Aşa arăta Cascada Niagara în urmă cu 100 de ani. Imagini spectaculoase... O tânără s-a fotografiat înainte și după ce a avut un atac de panică! Diferența este uriașă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x