Antena Căutare

BONNIE ȘI CLYDE: Atunci când dragostea ucide! O poveste fascinantă, emoţionantă, care a cucerit întreaga lume

Uneori, iubirea capătă forme foarte ciudate. Nu de puține ori, poveștile de dragoste nu au happy-end, iar protagoniștii sfârșesc în mod tragic. Doi dintre eroii legendari ai unei asemenea iubiri neobișnuite au fost Bonnie Elizabeth Parker şi Clyde Chestnut Barrow, alintați de cei care le-au aflat povestea, drept IUBIȚII PROSCRIȘI AI AMERICII.

Uneori, iubirea capătă forme foarte ciudate. Nu de puține ori, poveștile de dragoste nu au happy-end, iar protagoniștii sfârșesc în mod tragic. Doi dintre eroii legendari ai unei asemenea iubiri neobișnuite au fost Bonnie Elizabeth Parker şi Clyde Chestnut Barrow, alintați de cei care le-au aflat povestea, drept IUBIȚII PROSCRIȘI AI AMERICII.


CÂND BONNIE ÎL ÎNTÂLNEȘTE PE CLYDE


Totul a început în primele zile ale anului 1930. Bonnie, o fată frumoasă, dar apăsată de greutățile unei vieți mult prea dure, își ajuta o prietenă răpusă la pat de o boală a acelor vremuri. În dimineața cu pricina, tânăra era, ca de fiecare dată, alături de amica sa, iar în încăpere și-a făcut apariția un necunoscut, care la rându-i o cunoștea pe femeia suferindă.


Având o cunoștință comună și simțindu-se atrași unul de celălalt, cei doi încep să se întâlnească și să-și facă unele confesiuni. El îi spune că are o viață tumultoasă, fiind autorul unor furtișaguri din oraș, în vreme ce ea se plânge de viața chinuită pe care o are alături de soțul ei, Roy Thorton, un bărbat agresiv, care o chinuia încă de la vârsta de 16 ani.


ÎNTÂI CRITICI, APOI IUBIRE


În primă fază, Bonnie a încercat să-l scoată pe Clyde din lumea proscrișilor, însă fără efect. Mai mult, bărbatul a dovedit că are o mai mare putere de convingere și încetul cu încetul a început să o facă părtașă la nelegiurile pe care le comitea. Iubirea care se înfiripă între cei doi devine periculoasă. În primă fază doar pentru Bonnie, care este prinsă de poliție în timpul unui jaf, însă acest lucru nu o face să renunțe la viața dubioasă petrecută alături de iubirea vieții sale. După ce părăsește temnița se apucă temeinic de infracțiuni alături de Clyde.


CEI MAI CĂUTAȚI OAMENI DIN SUA


Alături de o bandă pe care Barrow o crease, cei doi comit zeci de nelegiuri. Crime, jafuri, spargeri, tâlhării. Toate aceste „realizări” îi tranformă în cei mai urmăriți oameni din America și, totodată, într-unul dintre cele mai fascinante cupluri din întreaga istorie a omenirii. Cu poliția pe urmele lor, Bonnie și Clyde seamănă teroare în Statele Unite și își consumă iubirea la un nivel neobișnuit pentru oamenii de rând. FBI a ordonat ca cei doi să fie eliminați sau capturați, însă fiecare încercare a oamenilor în uniformă se încheia lamentabil, cu îndrăgostiții reușind să dejoace planurile poliției.


UN FINAL CA-N FILME


Punctul slab al cuplului Bonnie şi Clyde îl constituia familia. Niciodată, în decursul anilor de hăituire, nu renunţaseră să-şi viziteze rudele. Poliţiştii au stat la pândă de-a lungul drumului, ascunşi în pădure şi prin tufişuri. Cei doi n-au sosit în ziua anunţată, ci două zile mai târziu, la 23 mai. Clyde a oprit pe şosea pentru a vorbi cu tatăl lui Henry, unul dintre acoliți, care se întorcea cu tractorul de la câmp.

Cum a coborât Clyde, poliţiştii au deschis focul asupra lui şi a maşinii în care rămăsese Bonnie. În total, 187 de gloanţe, dintre care 50 i-au atins pe cei doi. Trupurile lor au fost sfârtecate de gloanţe. Clyde a murit imediat, fiind împuşcat în cap din prima rafală. Bonnie a fost auzită ţipând cu groază în timp ce gloanţele se revărsau asupra maşinii.

La conferinţa de presă, reporterii i-au întrebat pe poliţişti cum s-au simţit când au tras într-o femeie despre care nu aveau nicio probă că ar fi ucis pe cineva. «A fost care pe care!», au răspuns ofiţerii neinspiraţi. Presa i-a «crucificat» pentru modul în care au acţionat, campania ducând la impunerea procedurii de a trage cu somaţie şi foc de avertisment, indiferent de situaţie.

Taurii renunţă la lucrurile importante, iar Berbecii iau decizii surprinzătoare! Află ce ne rezervă astrele în weekend... „Iartă-mă că-mi eşti prea dragă” – Iubirea dintre Mihail Sadoveanu şi Valeria Mitru la 40 de ani distanţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x