Antena Căutare

The Guardian: "Bucureştiul este cel mai periculos oraş european"

Publicaţia britanică "The Guardian" a introdus Bucureştiul pe lista celor mai periculoase oraşe europene din punct de vedere al cutremurelor.

Publicaţia britanică "The Guardian" a introdus Bucureştiul pe lista celor mai periculoase oraşe europene din punct de vedere al cutremurelor.

În articolul semnat de jurnalistul Kit Gillet, Bucureştiul este numit "capitala europeană a cutremurelor". Jurnalistul îl citează în nenumărate rânduri pe seismologul român Dan Lungu, care susţine argumentele prezentate în material.

"Bucureştiul este un oras european mic şi frumos, cu un centru istoric înţesat de clădiri cu un design specific, din secolul XX. Dacă faci o plimbare pe Calea Victoriei, în inima oraşului, o să vezi foste palate, hoteluri impresionante de acum mulţi ani şi casele unora dintre cele mai importante personalităţi istorice, precum George Enescu. Însă, Bucureştiul este un oraş care a fost afectat de multe cutremure şi multe dintre aceste clădiri sunt în pericol să se prăbuşească", se menţionează în articol.

Kit Gillet aminteşte de cutremurul din 1977, care a făcut peste 1570 de victime.

"Unele dintre clădirile vechi din Bucureşti au rămas abandonate timp de mai mulţi ani, altele s-au deteriorat sau au fost vandalizate. Între timp, există pericolul ca trecătorii să fie răniţi de bucăţi din aceste clădiri, cu sau fără producerea unui cutremur. Cu toate acestea, e greu de prezis care vor fi proporţiile dezastrului, dacă un cutremur puternic va lovi Bucureştiul", mai scrie The Guardian.

Ghidul sexelor, de la 1600: "Femeile au număr infinit de defecte"... O violă de lux...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x