În Bucureşti, există 3.400 de locuri în care se poate mânca. Un număr enorm, chiar dacă vorbim despre capitala României. Sunt atât de multe restaurante, încât - timp de nouă ani şi jumătate - puteţi cina, zilnic, într-un alt local
Capitala adună restaurante bătrâne, nealterate de tehnologie, care au servit ca loc de ospăţ pentru boierii de altădată, dar şi localuri tinere şi moderne. În total sunt 3.400 de localuri. Un calcul simplu ne spune că aţi putea cina timp de nouă ani şi jumătate, în fiecare seară, fără să călcaţi de două ori în acelaşi loc.
Iar unele localuri nu servesc doar porţii de mâncare, ci şi doze de istorie pe gustul tuturor turiştilor străini care păşesc în Bucureşti.
"Acesta este construit în 1808 şi există deasupra barului din grădină anul în care s-a născut. Este unul din cele mai vechi hanuri din Bucureşti. Iniţial nu a fost această grădină de vară. Aici veneau negustori cu căruţe, cu mărfuri. Era o bucătărie în mijlocul curţii pentru că era totul din lemn şi era periculos. Se umbla cu foc", spune Constantin Serban Cantacuzino, proprietar. Iar vestea gustului autentic din restaurantele cu tradiţie s-a împrăştiat tot în toată lumea.
Aşa că nu este de mirare, că - din numărul total de restaurante din România - Bucureştii deţin o treime. Doar tot turistul străin care vine în Capitală vrea să mănânce preparate tradiţionale.