Antena Căutare

Cazul neobișnuit al unei femei dependente să-și mănânce propriul păr. Ce i-au găsit medicii în stomac i-a lăsat fără cuvinte

O femeie, dependentă de a-și mânca propriul păr, a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, care au operat-o.

femeie care are smocuri de par in palme Galerie
Cazul neobișnuit al unei femei dependente să-și mănânce propriul păr. Ce i-au găsit medicii în stomac i-a lăsat fără cuvinte | Shutterstock

Specialiștii au rămas uluiți când i-au extras din stomac un ghem de păr de 15 centimetri, notează The Independent, care citează Jurnalul Medical Britanic (BMJ).

Citește și: Un primar în vârstă de 65 de ani s-a căsătorit cu iubita lui de doar 16 ani. Ce s-a întâmplat la câteva zile după nuntă

Cazul neobișnuit al unei femei dependente să-și mănânce propriul păr. A ajuns de urgență pe masa de operație

Tânăra de 38 de ani, care suferea de greață, vărsături și un abdomen extrem de umflat când a ajuns la un spital din SUA, din cauză că slăbise dramatic, în jur de 15 kilograme în ultimele opt luni, după ce și-a pierdut pofta de mâncare.

Femeia, care a rămas anonimă, a fost dusă de urgență pe masa de operație, unde medicii i-au găsit un ghem de păr, de 15 cm, blocat în tractul digestiv, cu un mic cordon de păr ieșindu-i din intestine, plus încă un ghem de patru cm ascuns mult mai adânc.

Ulterior, medicii au descoperit că femeia suferă de sindromul Rapunzel rar, care a fost documentat doar de 88 de ori în literatura medicală.

Citește și: Creatura ciudată surprinsă în pădure de un bărbat. Ce este vietatea de care i-a fost teamă să se apropie

Potrivit BMJ, sindromul este cauzat de tricotilomanie, o tulburare care determină pacientul să dezvolte un impuls de a-și smulge propriul păr și, uneori, de a-l mânca.

Numit după Rapunzel cu părul lung din basmul fraților Grimm, este extrem de neobișnuit, dar poate provoca efecte secundare și complicații potențial mortale, pe măsură ce părul se blochează în stomacul pacientului.

Simptomele tipice includ greață, vărsături, obiceiuri intestinale alterate, distensie abdominală și scădere în greutate.

Complicațiile pot fi severe și includ obstrucție intestinală, perforație intestinală, sângerare intestinală, anemie, scădere în greutate și apendicită.

Chirurgii i-au îndepărtat femeii ambele bile de păr, care a fost externată din spital după șase zile, cu recomandări de a apela la terapie psihologică.

Ea a fost, de asemenea, tratată pentru malnutriție și i s-a recomandat să mănânce alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă și piept de pui, și să ia un supliment zilnic de fier.

A observat ceva mișcându-se lângă el și când a întors capul a observat această creatura ciudată. Ce este... Ce este obiectul misterios, plin de fire, care a apărut, brusc, pe o plajă. Polițiștii spun că nu pot confirma investiga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x