Antena Căutare

Cazul unei chirii din Cluj care are pretenții de hotel de cinci stele. Ce condiții a pus un proprietar pentru viitorii chiriași

Potrivit celui mai viralizat anunț de imobiliare, se pare că nu doar prețurile chiriilor pot ajunge de domeniul fantasticului, ci și dorințele unor proprietari. Află din rândurile de mai jos ce condiții impune un clujean viitorilor săi chiriași!

Cazul unei chirii din Cluj care are pretenții de hotel de cinci stele. Ce condiții a pus un proprietar pentru viitorii chiriași Galerie
Cazul unei chirii din Cluj care are pretenții de hotel de cinci stele. Ce condiții a pus un proprietar pentru viitorii chiriași | Profimedia

Cluj și București „concurează” pentru categoria celor mai scumpe orașe în ceea ce privește chiriile. Deși ar putea fi pe picior de egalitate, se pare că, în ultimii ani, Clujul cam ia fața Capitalei la acest capitol, mai ales, că există și cerere.

Cu toate acestea, situația chiriilor devine destul de neliniștitoare în ceea ce privește raportul preț-calitate-confort. Dacă unele chirii își merită banii, datorită poziționării sau al altor facilități, altele chiar lasă de dorit. Totuși, proprietarii nu par să se jeneze de prețurile pe care le pun la bătaie, din contră, unii dintre ei având chiar cerințe suplimentare, cum e cazul de față!

Citește și: Cum arată apartamentul în care stă Bie Adam. Concurenta de la America Express are propria locuință, dar stă cu chirie

Care sunt condițiile pe care un proprietar le impune viitorilor săi chiriași

Un proprietar din Cluj le cere chiriașilor să nu consume băuturi alcoolice, să fie ordonați și să plătească în plus pentru persoanele care ajung să stea peste noapte la ei. Dezvăluirea a fost făcută chiar de un chiriaș pe o platformă online, iar de acolo s-a viralizat rapid:

„Proprietar din Cluj, condiții aberante pentru chiriași! Îi zugrăvești apartamentul când te muți, plătești 350 de lei dacă inviți pe cineva la tine trei zile...", a scris chiriașul, citat de Adevărul.

Aici poți accesa și fotografia în care se pot vedea câteva clauze menționate în contractul de închiriere:

Așadar, printre primele condiții care sar în ochi sunt obligația de „a fi ordonat” și aceea „de a nu consuma băuturi acloolice”, motiv pentru care un internaut a reacționat printr-un comentariu ironic:

„Înțeleg că unii proprietari nu vor să se fumeze în apartament, dar fără băuturi alcoolice? Nu mai poate omul să bea o bere acasă că vine proprietarul să îi dea în cap?”, citat de Adevărul.

O altă condiție care a atras atenția publicului larg a fost aceea în care proprietarul cerea ca orice chiriaș care va găzdui o altă persoană, fără acordul lui, să plătească o sumă care va crește în funcție de numărul de zile în care invitatul va sta la el. Astfel, pentru prima zi, are de plătit suma de 50 de lei, pentru a doua zi, suma de 100 de lei, iar dacă stă trei zile, atunci suma de bani se ridică la 200 de lei, potrivit sursei citate mai sus.

Un semn de întrebare este ridicat și de clauza în care proprietarul cere, pe lângă chiria de 1.600 de lei, și o sumă fixă de 450 de lei pentru utilități, indiferent de cât se consumă, potrivit sursei citate mai sus.

O altă condiție comentată de internauți a fost cea care se referă la obligativitatea chiriașului de a zugrăvi apartamentul la predarea acestuia.

Citește și: Garsoniera bizară, unde plătești chirie peste 6500 de lei. Dormitorul, sufrageria și bucătăria sunt toate în același loc

Cum au reacționat internauții: „Cred că ieși mai ieftin la hotel”

Comentariile internauților au fost împărțite în două tabere. În timp ce unii au criticat clauzele stipulate în contractul stabilit de proprietar, alte persoane au fost de acord cu cerințele.

De exemplu, unii oameni au dat de înțeles că cerințele impuse de proprietar ar depăși până și cele impuse de un hotel: „Cred că ieși mai ieftin la hotel.”, a scris, așadar, un utilizator, citat de Adevărul.

„1.600 ron chirie + 450 ron întreținere, adică 2.050 ron lunar pentru o singură cameră, în asemenea condiții. Și 2.500 ron pentru zugrăvire, că atât costă să zugrăvești 12 mp. Băi, mai e adevărată și zicala aia, prost e și cine acceptă.”, a scris o altă persoană, citată de sursa menționată mai sus.

„Depinde din ce cauza se strică... eu am bateria de la baie de nu știu câți ani și nu are nimic. Dacă tragi ca milogu de ea. Eu îi înțeleg pe ăștia care pun clauze de genu. Sunt foarte mulți chiriași care își bat joc pentru că nu e bunul lor. Trântesc ușile dulapurilor că doar nu au dat ei bani, fumează în camere, se îngălbenesc pereții/tavanul... Depinde pe cine primești în chirie, dar nu ai cum să știi. Dacă ți se pare absurd, poate nu ai dat un apartament în chirie încă sau nu ai avut parte de așa oameni.”, a scris un alt internaut, care părea să empatizeze cu proprietarul, potrivit sursei citate mai sus.

Un bărbat a ieșit din spital, dar când s-a întors acasă nu s-a așteptat la asta. Ce s-a întâmplat cu iubita lui și cei 3... O femeie s-a speriat când a coborât la subsol să scoată hainele din mașina de spălat. Ce a găsit acolo a făcut-o să țipe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x