- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fiecare zi aduce câte o nouă întâmplare atunci când ai copil mic, dar iată că nici noaptea nu este lipsită de evenimente. Sonja și-a obișnuit copilul să doarmă singur, dar îl supraveghează în orice moment pentru a se asigura că răspunde nevoilor lui.
Camera este dotată și cu microfon și fiecare sunet al micuțul poate fi auzit de către mamă. Într-o noapte, însă, o activitate ciudată a fost observată în camera celui mic.
Ce a văzut pe camerele de filmat mama care și-a lăsat bebelușul să doarmă singur
În jur de 12 noaptea, Sonja Overman era pregătită de culcare, însă potrivit relatărilor sale de pe TikTok, acesta a văzut deodată o mișcare neobișnuită la el în dormitor. Acesta dormea profund și deodată s-a trezit. Printre grilele de la pătuțul lui apare o siluetă micuță, lucru observat imediat de mama sa.
Bebelușul nu s-a speriat deloc, ba chiar s-a apropiat de vietate și a strâns-o lângă el. Mama sa a fost înspăimântată când a văzut pe cameră imaginile și abia după ce a ajuns în dormitor și-a dat seama că este pisoiul familiei care apărut de nicăieri în camera celui mic.
Femeia s-a amuzat inițial de întâmplare, însă în spatele acestui eveniment minor este de fapt și un semnal de alarmă pentru familile care au bebeluși. Multe familii aleg să țină departe de copil animalul de companie, cel puțin în primii ani de viață.
Inhalarea părului animalelor poate provoca reacții imunologice în tractul respirator afectând sectorul nazal traheobronsic și dând naștere unor sindroame de tipul astmului.
În cazul în care animalul nu este deparazitat și vaccinat la zi, copiii dar și adulții riscă să ia o gamă largă de microbi și paraziți.
Unele dintre cele mai puțin recomandate animale pentru casele în care sunt copii mici sunt broaștele țestoase. Acestea se îmbolnăvesc des de conjunctivită, care se poate transmite mult mai ușor copiilor decât adulților. În plus, țestoasele, șopârlele și șerpii sunt purtătoare de salmonella și pot transmite salmoneloza - enterocolita cu salmonela.
Dr. Miruna Georgescu, medic primar pediatru, explică: "Dacă un copil inhalează fire de păr din blana unui animal, pot apărea complicații, precum pneumonia de aspirație. În orice caz, copilul mai repede bagă în gură decât să inhaleze, caz în care poate ajunge în stomac sau poate să se înece". Odată ajunse în stomac, firele de păr nu rezistă acidului gastric. În schimb, dacă ajunge să se înece, copilul riscă, de asemenea, să facă pneumonie de aspirație.
Așadar, atunci când alegi un animal de companie pentru copilul tău, trebuie să iei în calcul toate avantajele și dezavantajele. Astfel, vei știi ce animal de companie poate aduce mai multe beneficii pentru el pe termen lung, atât pentru sănătatea sa fizică și psihică.