Cea mai mare descoperire legata de faraonii Egiptului a fost realizata de arheologul Howard Carter, care in anul 1922 a patruns in mormantul lui Tutankhamon, din Valea Regilor. Google i-a dedicat un logo special egiptologului, care este reprezentat alaturi de comorile gasite in celebrul mormant al faraonului.
Tatal britanicului, artist de meserie, a fost cel care l-a indrumat pe Howard Carter catre meseria de arheolog. Inca de la varsta de 17 ani, tanarul a fost trimis in Egipt, pentru a asista la mai multe excavari ale mormintelor faraonilor.
In anul 1899, arheologul a fost numit sef al Serviciului de Antichitati din Egipt, fiind mai apoi angajat de catre Lord Carnarvor, protectorul si sprijinitorul financiar al aventurii lui Carter, sa supervizeze cercatarile arheologice de la mormantul lui Tutankamon.
De cinci ani a avut nevoie Howard Carter pentru a descoperi complexul funerar al conducatorului Egiptului. Insa bucuria descoperirii a ramas pentru putina vreme intacta, pentru ca la nici un an de la eveniment, sase membri ai echipei sale au murit, alimentand teoria potrivit careia tanarul faraon egiptean aruncase un cumplit blestem asupra celor care ar fi indraznit sa-i tulbure somnul.
Cu toate acestea, blestemul lui Tutankhamon s-a confirmat doar partial: majoritatea membrilor echipei lui Carter au trait multi ani, ajungand chiar la varste onorabile.
In 1932, la varsta de 58 de ani, Howard Carter s-a pensionat, dar nu s-a retras definitiv din activitatea arheologica. Sapte ani mai tarziu, pe data de 2 martie 1939, egiptologul a murit de cancer. Desi a facut cea mai mare descoperire din istorie, el nu a primit niciodata titlul de cavaler.
Foto: awesomestories.com