Antena Căutare

Comunitatea transgender din Venezuela se teme de lipsa de hormoni

André Bellorín a dus o luptă aprigă pentru a-și tranforma corpul în așa fel încât să se potrivească cu identitatea sa. El a trecut prin două operații de schimbare de sex, un conflict amar cu mama lui și un curs drastic de tratament hormonal în orașul său natal, Caracas, Venezuela. Dar acum se teme că poate să piardă toate progresele pe care le-a făcut.

André Bellorín a dus o luptă aprigă pentru a-și tranforma corpul în așa fel încât să se potrivească cu identitatea sa. El a trecut prin două operații de schimbare de sex, un conflict amar cu mama lui și un curs drastic de tratament hormonal în orașul său natal, Caracas, Venezuela. Dar acum se teme că poate să piardă toate progresele pe care le-a făcut.

"Barba mea a încetat să crească pe anumite părți ale feței mele și șoldurile mele se extind din nou", spune el.

Trupul lui André se schimbă pentru că nu reușește să ia hormonii de care are nevoie. Odată ce tratamentul a început, trebuie să-l ia constant pentru a preveni reversiunea.

Cu toate acestea, acești hormoni au devenit imposibil de găsit în Venezuela, unde o criză politică a provocat mult timp lipsa medicamentelor și a altor bunuri esențiale.

André spune că a renunțat la căutarea testosteronului, după ce a luat ultima dată în 2014. „Întreabam în fiecare farmacie din oraș. Uneori eram norocos, uneori nu", spune el. La un moment dat, prietenii lui au reușit să-i aducă injecțiile, din Columbia, pentru ziua de naștere.

În întreaga țară, membrii trans-comunității s-au confruntat cu probleme similare.

Karl Rodríguez, bucătar din Caracas, a făcut, de asemenea, călătorii lungi în colonia vecină pentru a obține flacoane de fluide pe care trebuie să le injecteze la fiecare trei luni pentru a-și menține nivelul de testosteron suficient de ridicat.

El spune că economisește tot ce poate din salariul său de stat pentru a face o călătorie de acest fel, care va fi în continuare complicată din cauza lipsei de combustibil. "Într-un fel sau altul, îmi voi lua hormonii", insistă el.

Dr. Edward Romero, directorul unității transsexuale din centrul medical UCIEP din Caracas, estimează că cel puțin jumătate dintre pacienții săi au călătorit în alte țări din regiune - inclusiv Columbia, Ecuador și Peru - pentru a găsi alternative mai ieftine.

El spune că o retragere din tratamentul cu hormoni nu este doar o problemă fizică. De asemenea, poate duce la anxietate și depresie, inclusiv la gânduri suicidare.

El a tratat unii oameni care au recurs la cumpărarea de hormoni online de animale, ceea ce, spune el, poate duce la complicații multiple de sănătate, inclusiv probleme hepatice și hipertensiune arterială.

Un bărbat transgender, care a preferat să nu-și dea numele, a declarat pentru BBC Mundo că a crezut că a cumpărat testosteron din mediul online, dar s-a dovedit a fi rășină vegetală. El a spus că s-au format bucăți în fese după ce s-a injectat.

ONU estimează că mai mult de patru milioane de persoane au părăsit Venezuela în ultimii ani, ca urmare a crizei economice și umanitare grave. Nu este clar cât de mulți dintre ei sunt lesbiene, homosexuali, bisexuali sau trans.

În timp ce majoritatea țărilor sud-americane permit oamenilor să-și schimbe sexul pe documentele legale, Venezuela nu este printre ei. Căsătoria de același sex nu este, de asemenea, permisă și nici nu sunt parteneriate civile.

Pentru André, numele feminin din documentele oficiale este o amintire constantă a unei identități nedorite. Totuși, cea mai mare preocupare a lui este să-și schimbe definit vocea.

Sursă: BBC

Încălzirea Globală afectează din ce în ce mai mult planeta. O imaginea virală ilustrează amploarea topirii gheții în Gr... Omorau și schingiuiau râzând..."Băieții puternici în zbor către iubitele lor". Cruzimea a devorat vieți! - (Fo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x