După săptămâni întregi de cercetări, o profesoară de matematică a reuşit să afle care este formula pentru o gogoaşă perfectă, aşa cum îşi doreşte toată lumea.
Eugenia Cheng a descoperit că gogoaşa desăvârşită are diametrul găurii din mijloc de doar 11 milimetri, ceea ce reprezintă raportul ideal dintre coaja crocantă şi interiorul pufos. Mai mult, e nevoie de fix 5,8 grame de zahăr pentru a acoperi pe toate părţile desertul, iar diamentrul său trebuie să fie undeva între 72 şi 82 de milimetri.
Formula pusă la punct de profesoară demonstrează că diametrul găurii din mijloc este foarte important. Astfel, cu atât e mai mare, cu atât gogoaşa va fi mai crocantă, iar cu cât diametrul este mai mic, cu atât interiorul produsului este mai pufos.
"Este foarte uşor să te joci cu calculele matematice. Continuaţi să mâncaţi gogoşile exact aşa cum vă plac", a spus Eugenia Cheng.