Într-o zi, Sfântul Cuvios Simeon a decis să își construiască un stâlp și s-a suit în vârful său, acolo unde a stat mai bine de 47 de ani! Cum a reușit totuși să supraviețuiască?
Totul s-a întâmplat în urmă cu 1700 de ani, când încă din vremea tinereții, Simeon a decis să se călugărească. S-a dus la mănăstire și povestirile susțin că acesta era cel mai luminat dintre toți călugării de acolo, fiindcă petrecea doar în post și rugăciune, ajungând să stea chiar și o săptămână fără mâncare!
Apoi, sfântul a decis să meargă într-un loc mai retras. Și-a ales o bucată de pământ de vreo douăzeci de metri, în preajma unui munte.
Totuși, în scurt timp, curioșii au început să frecventeze zona și să caute îndrumare spirituală, așa că Simeon a trebuit să își caute alt loc de liniște. Totuși, muntele respectiv i-a păstrat numele.
Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul și viața sa pe stâlp
Apoi, povestirile spun că „ Sfântul Cuvios Simeon a socotit să-şi zidească un stâlp şi să stea pe el, ca cei ce voiau a se atinge de dânsul să nu poată; deci a zidit stâlpul şi pe el o chiliuţă strâmtă de doi coţi, unde, suindu-se, petrecea în post şi în rugăciuni. El a devenit, astfel, întâiul stâlpnic”.
Localnicii îi puneau într-un coș merinde și el le trăgeau cu sfoara sus, în vârful stâlpului pe care stătea. Se spune că mânca puțin, motiv pentru care în ultimele clipe ale vieții avea un trup plăpând și extrem de slab. Singur și departe de lume, Simeon Stâlpnicul a stat în rugăciune și meditație timp de 47 de ani. După moartea sa a fost considerat Sfânt în calendarul creștin ortodox.
Ruinele bisericii ce-i poartă numele se află și astăzi pe teritoriul Siriei, în orașul Alep.
Bijuterii pe roți! Zeci de maşini de epocă s-au întrecut într-un raliu dedicat automobilelor clasice, organizat în Havan... Cea mai veche fotografie cunoscută în care apare o persoană a fost făcută în Paris. Detaliile ASCUNSE din imagine...