Antena Căutare

Cupidon, legenda sa şi motivele pentru care poartă aripi şi este copil. Tu ştiai?

Toată lumea îl cunoaşte pe Cupidon, copilul înaripat, năzdrăvan, care este mereu în căutare de inimi preţioase, pline de pasiune şi emoţie. În legendele Grecie Antice era cunoscut sub numele de Eros, fiu al Afroditei – zeiţă iubirii şi a frumuseţii, în mitologia clasică, îşi păstrează numele, fiind reprezentat ca fiu al zeiţei Venus.

Toată lumea îl cunoaşte pe Cupidon, copilul înaripat, năzdrăvan, care este mereu în căutare de inimi preţioase, pline de pasiune şi emoţie. În legendele Grecie Antice era cunoscut sub numele de Eros, fiu al Afroditei – zeiţa iubirii şi a frumuseţii, în mitologia clasică, îşi păstrează numele, fiind reprezentat ca fiu al zeiţei Venus.

“Armele” sale sunt cunoscute de toată lumea, săgeţile lui Cupidon, făurite din aur şi încrustate cu diamante, simbolizează dorinţe şi fiori de iubire. De câte ori Cupidon trimite săgeata sa fermecată către inima unui pământean, o nouă poveste de dragoste se naşte. Mai puţin cunoscut este motivul pentru care poartă aripi, se spune că aripile sale reprezintă libertatea îndrăgostiţilor, adică, libertatea de a se despărţi şi a”zbura” în direcţii diferite atunci când dragostea nu mai e. Totuşi, nu are nicio putere de a influenţa acţiunile ulterioare, deci în mituri, el este personajul care pune povestea în mişcare şi atât.

Există şi o legendă foarte frumoasă, “Cupidon şi Psyche”, unde “Zeul iubirii” este atins de propria săgeata. În Metamorfozele lui Ovidiu se povesteşte despre gelozia lui Venus faţă de prinţesă Psyche – această cerându-i lui Cupidon să o facă pe prinţesă să se îndrăgostească de cea mai îngrozitoare fiinţă din lume. În clipă în care Cupidon a încercat să trimită o săgeata către inima lui Psyche, acesta s- a rănit accidental cu propria sa armă, îndrăgostindu-se iremediabil de prinţesă. Drept urmare, Cupidon a început să o viziteze pe Psyche în fiecare noapte, vorbindu-i chiar dacă ea nu îl putea vedea, spunându-i că ea nu trebuie să îl zărească vreodată. Încurajată de cele două surori ale sale, Psyche a încercat să îl privească, fapt ce l-a determinat pe Cupidon să dispară. Psyche l-a căutat în întreagă lume până când Jupiter a hotărât să îi ofere prinţesei darul nemuriri – astfel împlinindu-se dorinţa sa de a fi împreună cu zeul iubirii.

La aceste poveşti şi mituri se mai adaugă unul, motivul pentru care el este un băieţel şi nu există nicio versiune a lui ca bărbat, asta pentru că dragostea este iraţională.

Bărbatul și-a anunțat soția că pleacă să-și întemeieze o viață alături de sora ei! Răspunsul fostei partenere a fost unu... Automatul de mașini de lux este noua senzație! Apeși pe buton și bolidul ajunge la picioarele tale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x