Dacă până acum credeai că linia verticală are doar rolul să te ajute în cazul unui alineat, atunci cu siguranță vei fi surprins să afli care este adevăratul motiv pentru care caietele au câte o linie verticală pe fiecare pagină.
De ce caietele au câte o linie verticală trasată pe fiecare pagină, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu
Încă din clasele primare am fost învățați că orice caiet, indiferent dacă este dictando sau de matematică, trebuie să aibă câte o linie verticală trasată pe fiecare pagină. Unele caiete au liniile vertical trasate în partea stângă a foii și asta i-a făcut pe mulți să creadă că rolul acesteia este acela de-a ajuta la alineat. Totuși, un articol publicat recent de către cei de la mirror.co.uk arată cu totul și cu totul altceva. Iată explicația pe care nu ai auzit-o la școală!
Mai ales în cazul caietelor ce au linie verticală trasată la marginea foii (în stânga pe pagina din stânga și în dreapta pe pagina din dreapta), rolul este acela de protecție. Întrebarea a fost pusă de un utilizator Reddit, iar răspunsul nu a întârziat să apară:
„În trecut, atunci când nu există altceva în afară de hârtie pentru documente, acte și altele asemenea, hârtiile erau ținute în locuri cât mai sigure. Totuși, adevăratul pericol în cazul actelor și al documentelor nu era cel venit din partea oamenilor, ci cel reprezentat de șoareci și șobolani. Aceste mici rozătoare iubesc să roadă și preferă mai ales hârtiile, cu ale căror margini încep. Tocmai de aceea, oamenii au recurs la acest truc, cu trasarea liniei verticale pe fiecare pagină, pentru a se asigura că protejează actele de posibile „atacuri” venite din partea unor rozătoare”, a fost explicația data de un bărbat, care în mod sigur nu este dată elevilor la școală.
„Atunci când faci greșeli și vrei să corectezi, aceste margini se pot dovedi a fi extrem de utile”, a fost o altă explicație oferită de respectivul utilizator de Reddit care a vorbit și despre rolul de protecție împotriva șoarecilor.
În plus, caietele au linii verticale trasate și pentru a oferi profesorilor spațiu să ofere note sau observații elevilor, dar și pentru rol estetic.
Întâmplarea inedită a unui tik-toker american. Nu i-a venit să creadă ce i s-a întâmplat într-un restaurant din România... Paștele cailor există! Locul din România în care se sărbătorește și ce tradiții există...