Antena Căutare

De unde vine termenul "abracadabra" și ce înseamnă. Te-ai gândit vreodată ce rostesc, de fapt, magicienii?

Rostit în trucurile magice de astăzi, termenul „abracadabra” era folosit încă din Evul Mediu, apărând, pentru prima dată, în Tratatul Liber Medicinalis, scris de savantul român Serenus.

Rostit în trucurile magicienilor de astăzi, termenul „abracadabra” era folosit încă din Evul Mediu, apărând, pentru prima dată, în Tratatul Liber Medicinalis, scris de savantul Serenus.

Cuvântul „Abracadabra” ar proveni din ebraicul abreg ad hābra, care înseamnă "trimite trăsnetul tău până la moarte". Se pare că existau şi talismane, inscripţionate cu aceste litere, sub forma unui triunghi. Acestea aveau rolul de a te feri de diferite boli.

O parte dintre lingviști este de părere că ar proveni din limba aramaică, din expresia adhadda kedhabhra, care înseamnă „lucrul care trebuie distrus” sau din évra kedebra, care se traduce prin „voi crea după cuvintele mele”.

Alţii cred că „abracadabra” ar proveni, de fapt, din limba ebraică, din expresia Ha brakha dabra (cu sensul „Fii binecuvântat!”) sau din prescurtarea cuvintelor Ab (Tată), Ben (Fiu), Ruah a Cadish (Sfântul Duh), formulă magică, folosită împotriva durerilor de cap, de dinţi, în antichitate, scrie deştepţi.ro

O fetiță fără mâini s-a înscris la un concurs de scriere! Juriul a amuțit când a privit foaia puștoaicei!... Librăria care vinde cărți fără coperți. Le împachetează pentru a nu fi judecate în funcție de copertă sau autor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x