Antena Căutare

Descoperire uimitoare! O "comoară" veche de 3,4 milioane de ani poate schimba istoria! "Avem o dovadă indiscutabilă..."

Fosilele unei noi specii de hominid, aparţinând grupului australopitecilor, denumit Australopithecus deyiremeda, au fost descoperite în Etiopia.

Fosilele unei noi specii de hominid, aparţinând grupului australopitecilor, denumit Australopithecus deyiremeda, au fost descoperite în Etiopia.

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, fosilele au o vechime de 3,4 milioane de ani şi atestă faptul că acei hominizi trăiau în Etiopia în aceeaşi perioadă cu Australopithecus afarensis, specia din care face parte celebra Lucy, al cărei schelet a fost găsit la o distanţă de doar 35 de kilometri.

Noul tip de hominid este cunoscut doar prin intermediul unor fragmente de maxilar şi câtorva dinţi, care provin cel puţin de la doi indivizi.

Noua descoperire va complica şi mai mult arborele genealogic al hominizilor din acea epocă - pliocenul mijlociu. Savanţii o "cunoşteau" deja pe Lucy şi pe rudele acesteia, aparţinând speciei Australopithecus afarensis, descendenţi presupuşi din Australopithecus anamensis.

Există însă şi Kenyanthropus platyops, o altă specie, cunoscută prin intermediul unui craniu vechi de 3,4 milioane de ani, descoperit în 2001 în situl Lomekwi - la doar un kilometru de locul în care au fost descoperite, recent, cele mai vechi unelte din piatră cunoscute, create în urmă cu 3,3 milioane de ani.

Ramurile arborelui genealogic al oamenilor se încarcă, deci, cu regularitate, cu noi sosiţi, fără ca poziţia unora în raport cu a altora să fie bine delimitată. Lucy, pe care publicul larg o consideră adeseori o strămoaşă directă a omului modern, se vede "împinsă" şi mai mult de acest nou verişor al ei către o ramură moartă. "Indiferent de raporturile de atunci, acum avem o dovadă indiscutabilă a faptului că mai multe specii de hominizi au trăit în acelaşi moment în Africa de Est, cu o mare proximitate geografică între ele", a spus profesorul Haile-Selassie.

Sursa: mediafax.ro

Racii au parte de schimbări majore în familie, iar Leii trebuie să fie atenţi la comunicare! Horoscopul pentru 29 mai... Satul cu doar doi locuitori! Imagini sinistre din cel mai pustiu loc din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x