Două gemene siameze au fost separate după o operație care a ținut 12 ore. Ele erau unite în zona capului. Care e starea lor

Medicii au reușit cu succes să separe gemenele siameze, unite în partea din spate a craniului. Pentru prima dată, surorile au putut să se privească una pe cealaltă.

Două gemene siameze au fost separate după o operație care a ținut 16 ore. Ele erau unite în zona capului. Care e starea lor

Shutterstock

The Sun a relatat povestea fetițelor care s-au născut cu această malformație și reușita întregii echipe medicale. Momentul când fetițele au fost puse față în față întâia oară, în pătuț, a fost unul emoționant pentru toți.

Două gemene siameze au fost separate după o operație care a durat 12 ore. Ele erau unite în zona capului. Care e starea lor

Gemenele siameze au putut să se privească pentru prima oară una pe alta abia după un an de la naștere. Ele s-au născut cu partea din spate a capului lipită, așa că nu au avut cum să se vadă ochi în ochi. Operația rară a avut loc în Israel, la Centrul Medical Soroka, din orașul Beersheba, a necesitat luni întregi de pregătire și a inclus grefe de scalp pentru ambele copile.

25 de cadre medicale, din Israel și din alte țări, dintre care 10 chirurgi, au luat parte în operația istovitoare de separare a lor, care a durat mai bine de 12 ore, a relatat The Sun.

Orice mică greșeală a personalului medical ar fi putut fi fatală pentru fetițe, a scris presa străină. La final, unul dintre medici, Owase Jeelani, a declarat: "A fost o zi lungă, cu siguranță. Avem nevoie și noi de recuperare".

"Respiră și mănâncă singure", a spus Eldad Silberstein, șeful departamentului de chirurgie plastică al Soroka, pentru știrile locale.

Pregătirea a început cu mult timp înainte, cu jumătate de an, mai exact. Procedura a necesitat creșterea pielii suplimentare, așa că au fost introduse sub piele pungi de silicon care erau umflate periodic, pentru a o întinde. Ulterior, pielea nouă a fost folosită pentru a acoperi capetele fetițelor după separare și reconstrucția craniilor.

Din fericire, intervenția chirurgicală a fost un succes. Recuperarea fetițelor este una bună și, cel mai important, sunt în afara oricui pericol în clipa de față.

Doctorul Isaac Lazar, unul dintre medici, a declarat: "A fost minunat să le văd pe fetițe cum se uită una la cealaltă pentru prima dată. S-au privit, au făcut tot felul de zgomote, păreau că încearcă să comunice una cu alta. Pe mine m-a mișcat lucrul acesta", a spus medicul.

Citește și
colaj gina pistol si smiley la botezul lui josephine si gina pistol intr-o salopeta alba
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
Gina Pistol, dificultățile cu care se confruntă la 6 luni după ce a devenit mamă. "Când o să îmi revin? Când?"
colaj ana crudu si daniela crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
Sora Danielei Crudu s-a căsătorit. Primele imagini de la cel mai important eveniment din viața Anei Crudu
elena stroe intr-un maieu negru, pantaloni scurti negri, pe o terasa intr-un peisaj de munte
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Elena Stroe, fosta concurentă de la Insula Iubirii, dă cărțile pe față. Ce dezvăluiri face bruneta despre viața ei amoroasă
Mai multe articole

Medicul Owase Jeelani a spus că fetițele încă par să "se considere una și aceeași persoană".

Conform The Sun, există în jur de 50 de astfel de cazuri cu o astfel de afecțiune în fiecare an în întreaga lume, iar 70 la sută nu supraviețuiesc mai mult de o lună. Pentru aceste două gemene siameze, însă, care au fost operate săptămâna trecută, șansele ca ele să ducă o viață normală sunt mari. Este pentru prima dată când o astfel de operație, care a fost efectuată doar de 20 de ori în întreaga lume, a avut loc şi în Israel.

Medicul specialist Owase Jeelani a mai spus: "Suntem încă la început, dar avem toate motivele să credem că vor duce o viață normală. Fetele se descurcă foarte bine. Suntem încântați de reușita noastră".

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri