Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

111 ani şi 3 luni. El este cel mai vârstnic bărbat din București, declarat oficial al treilea cel mai longeviv bărbat al Planetei

Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani şi 3 luni, este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului "Ten oldest living men".De asemenea, a fost declarat oficial "cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti".

Dumitru Comânescu

Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comănescu este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului „Ten oldest living men”.

Dumitru Comănescu este al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor („100 verified oldest men”) şi a 72-a cea mai vârstnică persoană în viaţă („100 oldest living people”).

Dumitru Comănescu a fost premiat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 lei.

Potrivit Guinness World Records, cel mai bătrân bărbat din lume est japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, scrie News.ro.

Are 112 ani și 344 de zile! Cel mai bătrân bărbat din lume a dezvăluit cele două „ingrediente” ce garantează o viață lungă și fericită

Cel mai vârstnic om din lume trăieşte tot în Japonia şi este o femeie, Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincţia Guinness World Records.

Dumitru Comânescu s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. Secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi activitatea.

Recomandari