- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°și reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic.
ECHINOCTIU DE TOAMNA 2018. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, marcat pe 21 decembrie. Pe 23 septembrie, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.
Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la această dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor.
Începând cu 23 septembrie, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.
Solistitiul de iarnă este un alt fenomen important deoarece va fi trecerea la ora de iarnă.
ORA DE IARNĂ 2018. Trecerea la ora de iarnă 2018 se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie 2018 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2018 devine ora 3:00. Asta înseamnă că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn iar duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.
ECHINOCTIU DE TOAMNĂ 2018 : energia universală a planetei se schimbă si ne influențează din punct de vedere astrologic.
Natura și minunile sale! Fenomenul SPECTACULOS care s-a produs pentru a patra oară în 60 de ani, în Statele Unite ale Am... Problema de matematică de clasa a 3-a pe care nu o pot rezolva 90% dintre adulţi! Tu ştii răspunsul?...