Antena Căutare

Ei sunt "picii" care au schimbat istoria omenirii! Cei mai destepti 10 copii ai lumii

Wiliam James Sidis a intrat in Cartea Recordurilor cu un IQ de 300. Picasso a pictat “Le picador” la numai opt ani. Mozart si-a compus prima sonata la cinci. Akrit Jaswal a practicat medicina de la sapte ani, cand a efectuat prima sa operatie. Ei sunt cativa dintre copii-geniu ai Planetei, care au schimbat cursul omenirii datorita interventiilor sale in stiinte si arte

Cand sunt mici, majoritatea copiilor vor sa se joace, sa deseneze, sa se uite la televizor. Domeniile stiintifice nu ii preocupa atat de mult. Insa, atunci cand te nasti cu talent nativ sau cu o inteligenta extraordinara, problema sta altfel. Acesta este topul celor mai inteligenti 10 copii ai istoriei umanitatii.

Wiliam James Sidis, cel mai destept om ce a trait vreodata

Cu un IQ estimat intre 250 si 300, Sidis a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai destept om al tuturor timpurilor. La opt ani vorbeste fluent opt limbi straine si isi creeaza propriul limbaj, denumit Vendergood. La 16 ani este absolvent al Universitatii Harvard.

Kim Ung Yong, IQ de 210

Este considerat „cel mai destept om viu de pe planeta” (nascut in 1963), cu un IQ demn de Cartea Recordurilor, de 210.

A intrat la facultate la varsta de patru ani si citea in japoneza, engleza, coreeana si germana. La trei ani, cand alti copii sunt fascinati de carti de colorat, el a fost invitat sa participe la cursuri de fizica la Universitatea Hangyan.

La sase ani colabora cu savantii de la NASA. Are doctorat in inginerie civila, iar in prezent, este profesor la o universitate din provincie, din Koreea.

Akrit Jaswal, chirurg la sapte ani

A inceput sa vorbeasca inainte sa implineasca un an de viata. Pasionat de Shakespeare si anatomie, are un IQ de 146 si sustine ca este pe cale de a descoperi un leac impotriva cancerului.

La sapte ani a realizat prima operatie chirurgicala pe o fetita de opt ani, ce suferea de arsuri grave la maini, avand degetele lipite intre ele. Operatia a fost un real succes, iar Akrit a fost admis la facultatea de Medicina din India.

Gregory Smith, nominalizat pentru Nobel la 12 ani

Este nascut in anul 1990. La 10 ani a intrat la colegiu, iar la varsta de 12 ani, a fost nominalizat pentru premiul Nobel pentru Pace. Este fondator al organizatiei International Youth Advocates, ce promoveaza pacea si buna intelegere intre tineri din intreaga lume. A tinut discursuri in cadrul ONU si s-a intalnit cu Bill Clinton si Mihail Gorbaciov.

H.P. Lovecraft si universul horror

Nascut in 1890, este considerat unul dintre parintii literaturii fantastice ai secolului XX. Citea de la varsta de doi ani, iar patru ani mai tarziu, isi scria primele poezii complexe. De asemenea, devine unul dintre cei mai importanti scriitori de corespondenta ai secolului.

Lovecraft este faimos in intreaga lume pentru creatia Mitului Cthulhu, un univers horror in continua expansiune, denumit dupa personajul cu acelasi nume, din povestile sale.

Blaise Pascal si hexagonul mistic

A fost unul dintre cei mai buni matematicieni si fizicieni ai secolului XVI. Blaise a inceput sa invete geometrie de unul singur, iar la varsta de 12 ani a descoperit ca suma unghiurilor unui triunghi este egala cu doua unghiuri drepte. Cand a aflat tatal sau de aceasta descoperire, s-a gandit ca fiul sau are un talent in acest domeniu si l-a lasat sa foloseasca o copie a „Elementelor” lui Euclid.

La varsta de 14 ani, Blaise isi insoteste tatal in marile intruniri ale matematicienilor de la Paris. La 16 ani prezinta cateva teoreme despre geometria proiectiva, intre care si capodopera sa, hexagonul mistic al lui Pascal.

Pablo Picasso, inventatorul cubismului

Cel mai faimos pictor din istorie, Picasso realizeaza prima opera plastica la varsta de opt ani, iar inainte de 12 ani, deseneaza primele schite de fotografii. Este considerat unul dintre cei mai mari pictori ai secolului XX, a revolutionat modul in care este privita pictura prin crearea conceputului cubist. A incercat sa reproduca obiecte tridimensionale pe suprafata bidimensionala a tabloului, prin penel.

Wolfgang Amadeus Mozart

Este considerat unul dintre cei mai geniali copii din istorie si poate cel mai cunoscut muzician din lume. Nascut la Salzburg in 1756, Mozart a invatat sa cante la pian la doar patru ani, iar la cinci ani isi scrie primele compuneri. Peste 600 de opere, majoritatea in anii de tinerete. Pasionat si de opera, a scris 17 capodopere, dintre care cele mai cunoscute: Rapirea din Serai, Don Giovanni, Cossi fan tutte, Nunta lui Figaro. Acestea se joaca si astazi in cele mai cunoscute teatre ale lumii.

Maria Gaetana Agnesi

Este un renumit matematician, lingvist si filozof italian al secolului al XVII-lea. I se atribuie scrierea primei carti in care sunt tratate atat calculul integral cat si cel diferential. Pana la varsta de 13 ani vorbeste fluent franceza, italiana, latina, spaniola, germana si ebraica. La noua ani tine un discurs, scris in latina despre drepturile femeii. Academicienii au denumit un crater de pe Venus dupa numele ei.

Okita Soji, maestrul kenjutsu

Maestrul Soji s-a nascut nascut in 1842, in Japonia. La varsta de 12 ani, invinge un maestru in kenjutsu, vechea arta a samurailor. La 18 ani devine cel mai bun luptator al acestor arte martiale in viata.

Juan Vicente, omul care a suferit trei transplanturi de inima!... Marte: Canion mai mare decat "Marele Canion"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x