Antena Căutare

El a ales Romania. Marius Leordeanu, a beautiful mind

Olimpic la fizica, incepand cu 1994. In urmatorii 4 ani, a lipsit o singura data din competitie. Motivat. Atunci, in 1997, devenea finalist la o alta olimpiada, cea de matematica. La 20 de ani, visand la un doctorat in America, si-a lasat acasa toate distinctiile si a plecat din Maramuresul lui iubit. Vroia mai mult. Departe, a devenit si mai bun. Si a obtinut totul. Pentru ca si-a dorit si pentru ca a meritat. Astazi, in CV-ul lui sta scris Doctor of Philosophy in Robotics, CARNEGIE MELLON UNIVERSITY - absolutul in informatica, alaturi de MIT, Stanford si Berkeley. CMU este institutia care a dat lumii 18 laureati ai premiului Nobel si altii 11 ai Turing Award. Si pe Marius Leordeanu. Un tanar care poate face universul mai bun doar atunci cand iti vorbeste. Sa ne imaginam cate pot face mintea lui in aceasta lume in care se va auzi tot mai mult despre oameni ca el. Chiar si in Romania!

"De ce?” A fost si este intrebarea lui preferata. O repeta continuu de la 3 ani. Au trecut aproape 30 de cand lumea a inceput sa il fascineze. I-a simtit dintotdeauna maretia, mereu l-au intrigat misterele ei. „Cum e posibil sa exist, sa simt, sa vad, sa aud, sa fiu eu, ca o entitate vie si separata de ceilalti?” In fata universului mereu surprinzator si infinit, Marius Leordeanu cauta sa‑si raspunda la toate aceste intrebari ce-i complicau si luminau copilaria. Si gasea mereu cate un raspuns. Dar unul temporar. Fiindca fiecare revelatie isi avea sensul doar daca deschidea poarta catre alte noi intrebari, care ii incurcau si mai mult intelegerea. Și i-o infrumusetau. Curiozitatea, cautarile nu s-au sfarsit niciodata in viata sa.

„Imi amintesc bine cum ma uitam la cerul instelat, cu privirea dusa dincolo de intunericul noptii, undeva sus, pe langa stele si visam. Eram aproape sigur ca voi ajunge acolo candva. Nu am ajuns chiar atat de departe, dar cred ca toate bucuriile vietii isi trag seva din visuri inalte.” Nimic mai adevarat daca privesti la ce a devenit acest tanar frumos. Ca om de stiinta, el continua sa dezleage misterele lumii. Treptat, cu rabdare, asa cum o facea in joaca, in copilarie, asteptand mereu o noua zi pentru a afla mai mult.

Citeste aici tot articolul!

Cati chinezi incap pe o motocicleta? O familie intreaga, de opt membri... "Culmea" avionului in Siria: Pasagerii, rugati sa faca cheta pentru carburant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x