Antena Căutare

Facebook a pregătit o funcție nouă pentru chat. Cum va arăta și ce le promite Meta utilizatorilor

Grupurile de Facebook şi cele de discuţii de pe Messenger vor avea la dispoziţie un nou tip de comunicare, ce împrumută principiile de funcţionare de la alte aplicaţii.

Facebook a pregătit o funcție nouă pentru chat. Cum va arăta și ce le promite Meta utilizatorilor
Facebook a pregătit o funcție nouă pentru chat. Cum va arăta și ce le promite Meta utilizatorilor | Shutterstock

Mark Zuckerberg anunţă o nouă facilitate pentru grupurile de discuţii. Numită Community Chats, aceasta copiază mai multe elemente de la Discord şi alte aplicaţii de comunicare.

Funcția nouă pe care Facebook-ul o va avea în curând. Cum îi va ajuta pe utilizatori

Discuţiile din grupurile de discuţii pot fi organizate pe categorii. Categoriile pot fi stabilite în funcţie de conţinut sau de interesul participanţilor, iar utilizatorii comunică între ei pe marginea temelor alese, fără să fie neapărat prieteni virtuali.

Această abordarea aduce un plus de ordine şi control pentru marile grupurile care au un număr important de membrii şi unde, în mod normal, nu există o organizare a conţinutul, iar informaţia este mai greu de găsit.

Citește și: Veste importantă pentru utilizatorii de Whatsapp. Ce funcție nouă lansează și cum îi va ajuta

Categoriile pot fi create mai mult sau mai puţin nişate. De exemplu, o categorie ar putea fi „Părinţi de fete care joacă tenis”. Într-o astfel de categoriei de discuţii, părinţii pot discuta strict pe acest subiect, potrivit news.ro.

Fiecare utilizator poate adera la categoriile de discuţii de care este interesat, ignorând discuţiile despre subiecte care nu sunt de interes. Asta în opoziţie cu citirea tuturor mesajelor dintr-un grup de discuţii.

Nu lipseşte nici suportul pentru video şi audio. Pot exista categorii speciale pentru comunicare audio sau video, iar la o sesiune video în cadrul Community Chats pot participa până la 30 de persoane.

După câteva săptămâni de teste, această facilitate va fi implementată atât pentru grupurile de Facebook, cât şi pentru grupurile de discuţii din Messenger.

Ce funcție nouă testează Facebook pentru utilizatori

În mod normal, conform politicii platformei sociale, Facebook le interzice utilizatorilor să folosească mai multe conturi, fiind permisă folosirea doar a unui singur cont pentru o persoană.

Citește și: Funcția nouă pe care Facebook-ul o va avea în curând. Cât de importantă este schimbarea și în ce mod te poate ajuta

Acum, însă, Facebook a început să testeze o opţiune prin care utilizatorii pot folosi mai multe profiluri în cadrul aceluiaşi cont. Până la cinci profiluri pot fi create în cadrul unui singur cont.

Profilurile reprezintă o soluţie care permite utilizatorilor să separe modurile în care aceştia doresc să acceseze informaţiile din cadrul reţelei sociale, fără ca Facebook să fie nevoită să impună propriile reguli, care ar însemna blocarea utilizatorilor care folosesc mai multe conturi.

Fără a schimba contul şi a introduce alte date de logare, utilizatorii pot face rapid trecerea între un profil unde focusul îl reprezintă ştirile, de exemplu, şi un alt profil, prin care se urmăresc doar update-urile prietenilor.

Facebook spune că, exact în această idee, schimbarea profilurilor se va face extrem de rapid. Pentru a trece de la un profil la altul, utilizatorul nu are nevoie decât de două click-uri.

Deocamdată, această facilitate reprezintă doar un experiment, ca multe altele pe care platforma socială le derulează pentru a vedea cum poate creşte interesul utilizatorilor. Însă, spre deosebire de altele, şansele ca acest experiment să se transforme într-o funcţie finală par mai mari în acest caz.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x